Web Analytics
scris marți, 09.07.2024

Vila de 300.000 euro a primarului Ion Georgescu, evaluată la cererea instanței

Averea fostului primar din Mioveni, Ion Georgescu, este luată la bani mărunți. Concret, vila sa estimată la peste 300.000 de euro, despre care „Jurnalul de Argeș” a scris în exclusivitate de la fața locului, se află într-un proces de evaluare, din dispoziția instanței, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență. 

Vila de 300.000 euro a primarului Ion Georgescu, evaluată la cererea instanței

Citește și: Pitești. Noutăți de la podul peste pârâul Bascov. Când se redeschide circulația

De asemenea, judecătorul de la Tribunalul Argeș, instanța care se ocupă de dosar, a dispus evaluarea operațiunilor bancare efectuate de fostul edil între anii 2018 și 2023, după cum scriu și cei de la libertatea.ro.

Ideea e că Ion Georgescu trebuie să justifice acum averea pe care a strâns-o, din salariul de primar, vreme de 18 ani.

Vă reamintim că Ion Georgescu este acuzat de procurorii DNA că, la finele lui 2022, i-a cerut lui Nicolae Valerică, șeful Poliției Locale Pitești, suma de 30.000 de euro, din care a primit o primă tranșă de 10.000 de euro, pentru a obține pentru fiica acestuia din urmă un post de chirurg la Spitalul Orășenesc Mioveni, acolo unde manager era la vremea respectivă medicul Mircea Stoian, ginerele edilului.

Cum primarul n-a obținut postul respectiv, i-a dat înapoi lui Nicolae Valerică cei 10.000 de euro. El a fost arestat preventiv, după ce a fost prins în flagrant, în sediul Primăriei Mioveni, în timp ce îi restituia denunțătorului tranșa respectivă.

A fost suspendat din funcția de primar, a fost exclus din PSD, a ajuns în arest la domiciliu, apoi, pe 3 aprilie 2024, a fost plasat sub control judiciar și, în fine, instanța i-a anulat suspendarea din funcția de primar, edilul revenind la serviciu.

Miercuri, 3 iulie, Tribunalul Argeș i-a ridicat lui Ion Georgescu măsura controlului judiciar, astfel că fostul primar e judecat în stare de libertate.

Între timp, alegerile pentru funcția de primar al orașului Mioveni – la care Ion Georgescu nu a mai participat – au fost câștigate de Aurel Costache (PSD).




Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...