Web Analytics
scris miercuri, 03.04.2024

(Video) Violență în gașcă, noaptea, la Pitești! Doi tineri au ajuns la spital

În noaptea de 29 spre 30 martie, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul unei patrule auto a Secției 1 Pitești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona centrală a municipiului, au observat o stare conflictuală între mai multe persoane.

(Video) Violență în gașcă, noaptea, la Pitești! Doi tineri au ajuns la spital

Citește și: Video. A fost prins autorul vandalismelor din Pitești! Mesajul primarului Gentea

Practic, era un scandal între mai mulți tineri, doi dintre aceștia fiind agresați fizic, răniți.

La vederea politiștilor, mai multe persoane au parăsite acea zonă, fără a fi identificate. Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, la fața locului polițiștii au găsit doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, care aveau leziuni.

Din spusele acestora a reieșit faptul că, în urma unui conflict spontan, ei ar fi fost agresați fizic de mai mulți tineri, pe care nu îi cunosc. Li s-a adus la cunoștință că au dreptul de a depune plângere penală în termenul legal.

Un echipaj medical i-a transportat pe cei doi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În fine, polițiștii din cadrul Secției 1 au întocmit, din oficiu, dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările fiind continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor ce se impun.

IPJ Argeș menționează, pornind de la acest caz:

Din punct de vedere legal, există mai multe infracțiuni la care punerea în mișcare a acțiunii penale este condiționată de formularea plângerii prealabile, de către persoana care a fost vătămată sau un reprezentant legal al acesteia, în termenul prevăzut de lege.

Plângerea prealabilă reprezintă manifestarea de voinţă, materializată în plan procesual penal sub forma unui act procesual, prin care persoana vătămată solicită tragerea la răspundere penală a celui care a comis o infracţiune, în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o astfel de plângere – art. 295 din Codul de Procedură Penală.

Termenul de introducere a plângerii prealabile, conform art. 296 alin. 1 din Codul de Procedură Penală, este de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *