Web Analytics
scris miercuri, 01.11.2023

Video. Prins de jandarmi că-și golea autovidanja în râul Argeș! Dosar penal

Jandarmii argeșeni au surprins, luni, 30 octombrie, un bărbat care deversa apa reziduală din autovidanja pe care o conducea direct în râul Argeș.

Video. Prins de jandarmi că-și golea autovidanja în râul Argeș! Dosar penal

Citește și: Ion Georgescu rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

Patrula de jandarmi se afla pe raza localității Albeștii de Argeș când observat cum conducătorul autovidanjei a oprit în dreptul unei stații de epurare la limita dintre localitățile Albeștii de Argeș și Cerbureni.

Potrivit unui comunicat de presă al IJJ Argeș, este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani care a introdus un furtun într-un canal din imediata apropiere a stației de epurare, deversând, astfel, încărcătura autovidanjei în râul Argeș.

El a fost somat să se oprească, jandarmii solicitând sprijinul reprezentanților Inspecției Bazinale A.B.A. Argeș-Vedea pentru a constata că apa deversată din autovidanjă ajunge în albia râului Argeș.

Deoarece exista suspiciunea de săvârșire a infracțiunii de „evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafaţă sau subterane, în apele maritime interioare sau în apele mării teritoriale de ape uzate, deşeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conţin substanţe în stare solidă, lichidă sau gazoasă, bacterii sau microbi, în cantităţi sau concentraţii care pot schimba caracteristicile apei, făcând-o astfel dăunătoare pentru sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, pentru viaţa animalelor şi mediul înconjurător, pentru producţia agricolă sau industrială ori pentru fondul piscicol”, așa cum este prevăzută de Legea 107/1996 – legea apelor, dar și a infracțiunii de „poluare accidentală datorită nesupravegherii executării lucrărilor noi, funcţionării instalaţiilor, echipamentelor tehnologice şi de tratare şi neutralizare, menţionate în prevederile acordului de mediu şi/sau autorizaţiei/autorizaţiei integrate de mediu”, prevăzută de OUG 195/2005 privind protecția mediului, jandarmii argeșeni au întocmit actele de constatare, care au fost înaintate organelor de cercetare penală – după cum se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, autovidanja a fost confiscată pentru a fi pusă la dispoziția organelor de cercetare penală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *