Web Analytics
scris duminică, 01.10.2023

(Video) Misiune Salvamont Argeş. La 67 de ani, a urcat pe Negoiu şi n-a mai putut să meargă

Salvamont Argeş a fost în alertă în noaptea de sâmbătă, 30 septembrie, în jurul orei 22. Un bărbat în vârstă de 67 de ani nu mai putea merge, la întoarcerea de pe Vârful Negoiu, aşa că a cerut ajutor.

(Video) Misiune Salvamont Argeş. La 67 de ani, a urcat pe Negoiu şi n-a mai putut să meargă

Citeşte şi: Peste o tonă și jumătate de brânză, confiscată pe A1

Omul – de fel din satul Cerbureni – se afla într-un grup de patru persoane care au ajuns sâmbătă pe Vârful Negoiu (2.535 metri) din Munţii Făgăraş, numai că la înapoiere nu a mai putut merge.

Motivul, aflat din spusele sale, este o afecţiune la şold, cauzată şi de faptul că bărbatul este supraponderal. Prin urmare, într-o astfel de condiţie fizică, efortul şi durerea şi-au spus cuvântul. Întrebarea e de ce astfel de oameni, înainte de a porni la un asemena drum, nu iau în calcul riscurile, care, iată, mai ales pe munte sunt foarte mari.

În fine, totul e bine când se termină cu bine. Misiunea salvatorilor – după cum ne-a comunicat Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş – a durat două ore. Bărbatul a fost ajutat să se deplaseze, dar a refuzat ambulanţa SMURD, pentru că membrii grupului aveau maşini la Piscu Negru.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *