Web Analytics

(VIDEO) Mesajul OAMGMAMR Argeș cu ocazia Zilei Internaționale a Asistentului Medical

de | 13.05.2021 08:04 | Actualitate

Ziua Internațională a Asistenților Medicali (International Nurses Day), instituită în 1974 la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali, este aniversată la 12 mai, împreună cu ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenței medicale. 

În spatele unor echipamente de protecție, prin care cu greu mai pot fi recunoscuți și care nu sunt deloc ușor de purtat, se află ei, asistenții medicali. 
          
În spitalele argeșene, în cabinetele de medicină de familie, în farmacii, în centrele rezidențiale pentru copii și vârstnici din DGASPC Argeș, în asistența comunitară, în toate unitățile sanitare, peste 5000 de asistenți medicali argeșeni și-au îndeplinit menirea de a proteja sănătatea populației. Și o vor face în continuare cu aceeași vocație și dăruire, pentru că își dublează competența și profesionalismul cu UMANITATE ȘI COMPASIUNE.

În vreme de pandemie, viața li s-a schimbat radical. Au luat toate aceste schimbări ca pe noi provocări. Fiind curajoși, cu dăruire față de profesie și iubire față de semeni, au rămas să înfrunte, la modul direct, noul coronavirus, deși sunt și ei oameni, cu emoţii, cu familii acasă. Astfel, după mai bine de un an, sunt tot aici, tot uniți într-un singur scop: să-i vindece pe cei aflați pe paturile de spital. 

 

 

CITEȘTE ȘI: Incendiu într- un bloc din Pitești. Locatarii au fost evacuați

 

 

         
Astăzi, mai mult ca oricând, în contextul dramatic al pandemiei privind infecția cu noul coronavirus SARS-CoV-2, când au fost expuse vulnerabilitățile sistemelor de sănătate, ochii întregii lumi sunt ațintiți asupra asistenților medicali într-un mod care nu putea fi anticipat, această tragică pandemie reflectând munca și contribuția de neînlocuit a asistenților medicali într-un război nedrept cu un dușman necunoscut.

Ne aflăm în fața unei realități evidente, în care toți partenerii sociali deopotrivă, guvernanți, politicieni, populație, trăim cu adevărat, zi de zi, expresia „fără sănătate totul este nimic. Lor, celor care alină suferințele oamenilor din jur, în fiecare zi, astăzi, mai mult ca oricând, le dorim o sărbătoare care să-i pună în valoare.

 

 

CITEȘTE ȘI: Elevii de la „Zinca” și „Brătianu” și părinții lor se vor vaccina chiar la liceu

 

 

        
Deși au intrat pe un teritoriu necunoscut și inedit, asistenții medicali au pus viața pacienților mai presus de confortul și siguranța lor, ei nu au dezertat de pe „frontul de luptă”, nu și-au trădat profesia nicio clipă, chiar dacă la începutul luptei au avut ca „arme” doar curaj, devotament, bună credință, onestitate și spirit de sacrificiu. Au dat dovadă cu prisosință că sunt dedicați unui singur scop, protejarea sănătății semenilor, au demonstrat că sunt „EROI”

Pentru cei care încă luptă, un braț de flori și încurajări și promisiunea că vom fi responsabili și ne vom vaccina, că vom susține fiecare demers menit să ne aducă îmbrățișările înapoi.

De Ziua Internațională a Asistenților Medicali,trebuie să celebrăm eroii în halate albe. E un bun prilej să le recunoaștem meritele.

”Asistentul medical este singurul OM care are pe VIAȚĂ o profesie pentru VIAȚĂ!”, se amintește în videoclipul emoționant de mai jos: 

VIDEO. 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii