Web Analytics
scris luni, 20.02.2023

VIDEO. Incendiu de vegetație la Călinești

Pompierii de la Garda de Intervenție Topoloveni, alături de personal al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Călinești acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din localitatea Călinești, satul Radu Negru.

VIDEO. Incendiu de vegetație la Călinești

„După o primă evaluare, suprafața afectată este de câteva hectare”, transmite ISU Argeș.

Citește și: Călugăr de la Mănăstirea Frăsinei, arestat pentru act sexual cu un minor

Pompierii reamintesc:

Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:

– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;

– amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

Tot în contextul acestor arderi necontrolate, la finalul săptămânii trecute, pompierii argeșeni au mai intervenit și pentru localizarea și lichidarea a zece incendii în care au ars vegetație uscată, litieră de pădure, dar și deșeuri menajere.

În urma izbucnirii acestora, a fost afectată o suprafață totală de teren de aproximativ 24.000 mp.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *