Web Analytics
scris miercuri, 14.02.2024

Video DIICOT Pitești. Percheziții la traficanți de persoane, de minori și proxeneți

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești, au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, în județele Dâmbovița, Brăila și Prahova, într-o cauză penală privind infracțiunile de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Video DIICOT Pitești. Percheziții la traficanți de persoane, de minori și proxeneți

Citește și: Video. Un argeșean a mușcat doi bărbați într-o încăierare! I-au pus cătușele

În dimineața zilei de miercuri, 14 februarie, polițiștii menționați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, cu sprijinul polițiștilor din Brăila și Ploiești, au efectuat nouă percheziții în județele Dâmbovița, Brăila și Prahova, la locuințele a șase persoane cercetate în dosarul menționat.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, în perioada 2023 – februarie 2024, trei dintre aceste persoane ar fi recrutat mai multe victime, printre care și o minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, și le-ar fi constrâns, prin acte de violență și amenințare, să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani astfel obținute.

De asemenea, conform sursei citate, unul dintre aceștia, precum și alți trei bănuiți în cauză, urmărind obținerea de foloase materiale în mod facil, ar fi înlesnit altor persoane vătămate practicarea prostituției prin închirierea unor imobile, asigurarea transportului la adresele unde ar fi fost solicitate și atragerea de clienți inclusiv prin anunțuri publicate pe diferite site-uri.

Audierile se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești.

Pe parcursul cercetărilor, persoanelor vătămate li s-a asigurat sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunile au fost realizate cu sprijinul jandarmilor din Argeș, Dâmbovița, Brăila și Prahova.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *