Web Analytics
scris vineri, 08.03.2024

Video. Dacia Sandrider, la Salonul Auto de la Geneva

 Una dintre premierele Dacia la Salonul Auto de la Geneva 2024 este prezentarea publică a prototipului Sandrider, care va concura la Raliul Dakar 2025.

Video. Dacia Sandrider, la Salonul Auto de la Geneva

Citește și: 160.901 salariaţi în Argeş, la finele lui 2023. Care au fost câştigurile

Așa cum v-am informat, la proiectarea mașinii au contribuit nu doar designerii Renault și inginerii de la Prodrive, dar și piloții care vor concura pentru echipa Sandriders. Prototipul a fost inspirat de conceptul Manifesto, iar asemănările sunt evidente.

Va concura în Raliul Dakar 2025

Prototipul Sandrider este echipat cu panourile de caroserie (fibre de carbon – n.a.) absolut necesare pentru a menține masa totală cât mai jos. Nu există piese decorative, accentul fiind pus pe aerodinamică. Sub caroseria lui Sandrider regăsim un motor V6 de 3.0 litri, ce produce 360 CP și 539 Nm cuplu maxim. Acesta este conectat la o transmisie secvențială cu 6 trepte, iar cei 360 CP sunt transmiși la toate cele patru roți printr-un sistem de tracțiune integrală. Motorul va funcționa cu combustibil sintetic produs de compania Aramco” – scriu cei de la PROMOTOR.

Piloții care vor concura la volanul noilor prototipuri Sandrider sunt: Sébastien Loeb, de 9 ori campion mondial de raliuri, Nasser Al-Attiyah, de 5 ori câștigător al Raliului Dakar și Cristina Gutiérrez Herrero, prima femeie pilot din Spania care a terminat Raliul Dakar la categoria auto și campioană de rally-raid în Spania în categoria feminin.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *