Web Analytics
scris vineri, 10.05.2024

VIDEO. Captură uriașă de lemne. Ce au găsit polițiștii la perchezițiile din Argeș

Șase persoane au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate de polițiștii câmpulungeni, joi, 9 mai, la un ocol silvic privat, la operatori economici și la mai multe persoane bănuite de furturi de lemne. Au fost descoperite aproximativ 130 de metri cubi de material lemnos, 22 de motofierăstraie, 5 autovehicule folosite la scoaterea materialului lemnos de la locul exploatării și la transportul pe drumurile publice, aproximativ 1.500 de euro și aproximativ 25.000 de lei, sume rezultate din săvârșirea infracțiunilor la regimul silvic. Lemnele ar fi fost tăiate din fondul forestier național Mihăești, cu ajutorul unor complici din cadrul ocolului silvic.

VIDEO. Captură uriașă de lemne. Ce au găsit polițiștii la perchezițiile din Argeș

Polițiștii din Câmpulung au reținut, pentru 24 de ore, șase persoane cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani, astfel:

  • un bărbat, de 27 de ani, din Mihăești, având calitatea de organ silvic în cadrul unui ocol silvic privat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată, fals informatic în formă continuată, instigare la tăiere ilegală și la furt de arbori, folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat;
  • un bărbat, de 29 de ani, din Mihăești, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, ambele în forma continuată;
  • un bărbat, de 25 de ani, din Mihăești, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, ambele în forma continuată;
  • un bărbat, de 31 de ani, din Mihăești, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, ambele în forma continuată;
  • un bărbat, de 29 de ani, din Mihăești, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic și uz de fals, ambele în forma continuată, respectiv complicitate la furt de arbori;
  • un bărbat, de 34 de ani, din Mihăești, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic și uz de fals, ambele în forma continuată.

Persoanele urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pentru a fi luate măsuri preventive. Cercetările continuă.

Citește și Argeș. Bărbat imobilizat de polițiști. Ce voia să facă

Arme de vânătoare nepăstrate în dulap metalic

În urma perchezițiilor, polițiștii au constatat că bărbatul de 27 de ani și o rudă a acestuia, un bărbat de 52 de ani, dețineau în mod necorespunzător arme de vânătoare/de serviciu.

Polițiștii au constatat că bărbații, deținători autorizați de arme de vânătoare, nu păstrau armele în condițiile prevăzute de Legea 295/2004, respectiv în dulap metalic, încuiat, astfel încât să nu aibă acces persoanele neautorizate. Au primit măsură complementară de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

Citește și VIDEO. Furturi de lemne în Argeș. Percheziții la un ocol silvic

20 de percheziții în Argeș

Reamintim că, în dimineața de 9 mai a.c., polițiștii din Câmpulung, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în baza autorizării din partea instanței competente, au făcut 20 de percheziții în Argeș, la sediul unui ocol silvic, la sediile unor operatori economici de profil, precum și la locuinţele unor persoane cercetate pentru săvârşirea unor infracțiuni de tăiere, furt și comercializare ilegală de arbori.

Cercetările au fost desfășurate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos din fondul forestier național, abuz în serviciu, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că, din noiembrie 2023 și până în prezent, cu complicitatea unor lucrători silvici din cadrul unui ocol silvic privat, mai multe persoane ar fi tăiat, fără respectarea regimului silvic, arbori din fondul forestier național, din localitatea Mihăești, pe care i-ar fi sustras și comercializat ilegal.

Anterior dispunerii activităților de percheziție domiciliară au fost realizate mai multe depistări în trafic ale unor persoane care transportau material lemnos cu autoutilitare, fără respectarea normelor legale specifice.

19 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Acțiunile de percheziție domiciliară au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Ordine Publică- Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, al polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, al jandarmilor argeșeni, dar și al reprezentanților Biroului Județean Argeș al Gărzii Forestiere Ploiești.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *