(VIDEO) Alina Gorghiu: „Copilăria trebuie protejată, iar vorbele sunt insuficiente. E nevoie de acțiuni proactive!”

de | 4.03.2022 15:12 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

„Copilăria trebuie protejată, iar vorbele sunt insuficiente. E nevoie de acțiuni proactive!”

Sâmbătă, 5 martie, de la ora 10:00, pe pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean Argeș se va desfășura Conferința județeană „STOP! Fără abuz, neglijare, exploatare – Apelul la 119, pas necesar pentru combaterea violenței asupra minorilor”.

Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului României, va participa la dezbaterea privind combaterea acestui flagel social unde, alături de ceilalți invitați, va încerca să găsească soluții concrete pentru diminuarea fenomenului violenței asupra minorilor.

Citește și: “Ministerul Sănătății a propus Guvernului un nou set de măsuri de relaxare, printre care și cea mai așteptată – eliminarea certificatului verde la intrarea în marile magazine și instituțiile publice”

Alina Gorghiu s-a implicat și a promovat diferite inițiative în vederea stopării abuzurilor, neglijării sau exploatării copiilor. Un astfel de proiect este operaționalizarea numărului unic național 119 destinat raportării cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului, în cadrul programului guvernamental „Din grijă pentru copii”. Numărul 119 este gratuit din orice rețea fixă sau mobilă și va fi operat de către consilierii direcțiilor de asistență socială și protecția copilului.

<a href="http://<iframe width="300" height="200" src="https://www.youtube.com/embed/fZuVDydvXeE" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>— Puteți urmări VIDEO aici —

De asemenea, domnia sa este inițiator al Comisiei de anchetă pentru investigarea cazurilor de abuzuri sexuale sau a oricăror abuzuri fizice împotriva minorilor din serviciile de tip rezidenţial aflate în subordinea direcţiilor generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Părinte, profesor sau elev, fii și tu alături de noi sâmbătă, 5 martie 2022, începând cu ora 10:00, pe pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean Argeș, căci doar împreună putem ajuta copiii abuzați, neglijați și exploatați!

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed