Web Analytics
scris joi, 21.12.2023

Video. 350 kg de petarde, găsite în Argeș la percheziții! Plus un căprior, ținut în captivitate

Miercuri, 20 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat două percheziții domiciliare în Argeș în urma cărora au descoperit aproximativ 350 kg de articole pirotehnice.

Video. 350 kg de petarde, găsite în Argeș la percheziții! Plus un căprior, ținut în captivitate

Citește și: Trei noi zile libere pentru bugetari în 2024

Concret este vorba despre cercetări privind două infracțiuni de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice. Astfel, în baza autorizării de către instanța competentă, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Argeș și al specialiștilor criminaliști, au fost făcute percheziții la Pitești și în Micești, la locuințele a doi tineri cu vârsta de 18 ani.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, cei în cauză ar fi oferit spre vânzare, în mediul online, articole pirotehnice, inclusiv din categorii supuse autorizării, fără să aibă calitatea necesară.

În urma perchezițiilor, la locuința din Micești au fost descoperite articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F4 (baterii de artificii și petarde), în cantitate totală de aproximativ 250 kg, iar la locuința din Pitești – articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3 (baterii de artificii și petarde), în cantitate totală de aproximativ 100 kg.

De asemenea, la domiciliul tânărului din Micești a fost identificat un exemplar de vânat din specia căprior, ținut în captivitate. Acesta a fost predat reprezentanților A.J.V.P.S. Argeș, în vederea evaluării stării de sănătate și eliberării ulterioare în mediul natural, urmând ca față de tânărul în cauză să fie dispuse măsuri de sancționare contravențională, conform art. 23, alin.1, lit. f din Legea 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic”- mai arată IPJ Argeș.

Articolele pirotehnice identificate cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate, iar cercetările continuă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole