Web Analytics

Victorie importantă pentru Franţa şi Europa

de | 8.05.2017 10:02 | Actualitate

macron frantaFavoritul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, Emmanuel Macron, a obţinut peste 66% din voturile valabile la alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Franţa, potrivit Ministerului de Interne de la Paris.

Candidatul organizaţiei civice social-liberală ”En Marche!” a devenit astfel președintele ales al Franței, el urmând să își înceapă mandatul până la jumătatea lunii mai. Marine Le Pen, candidatul formaţiunii Frontul Naţional și-a recunoscut înfrângerea la scurt timp după închiderea urnelor și după publicarea rezultatelor exit-poll-urilor. Ea a afirmat că a avut o discuție cu Macron în care l-a felicitat şi i-a urat noroc în a face faţă provocărilor cu care se confruntă Franţa, în timp ce, în primul său discurs în calitate de președintele ales, Macron a promis că va apăra atât Franța, cât și Europa.

Liderii politici de la București l-au felicitat imediat pe Emmanuel Macron. Preşedintele Klaus Iohannis a scris, pe Twitter, un mesaj în limba franceză în care îl felicită pe Emmanuel Macron și susține că parteneriatul strategic dintre cele două ţări trebuie să continue. ”Felicitări Emmanuel Macron pentru victoria importantă pentru Franţa şi Europa. Trăiască parteneriatul strategic dintre România şi Franţa”, a transmis președintele României.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Franța într-un mesaj postat pe Facebook în care a precizat că această victorie este ”o veste bună” pentru Europa și pentru România.

Preşedintele american Donald Trump l-a felicitat pe Twitter pe Emmanuel Macron, unde a scris că abia așteaptă să colaboreze cu el. ”Felicitări lui Emmanuel Macron pentru victoria sa mare de astăzi (duminică – n.r.), ca viitor preşedinte al Franţei. Sunt nerăbdător să colaborez cu el”, a scris Trump, informează Prompt Media.
M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii