Web Analytics

Victor Ponta, la Pitești: „Avem nevoie de niște primari care să știe să aducă fonduri europene”

de | 14.09.2020 19:31 | Actualitate, Politica si Administratie

Victor Ponta, liderul PRO România, s-a aflat luni în Argeș pentru a-i susține pe candidații partidului la alegerile locale. Cu acest prilej, președintele Pro România a spus: „Aștept ca pe 27 septembrie să primesc încă o dată vești bune, așa cum am primit la europarlamentare și la prezidențiale. Mă bucur că domnul Grecu a fost convins să facă politică și să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Cu Liviu Stancu mă cunosc de mult și cred că a rămas singurul candidat liberal pentru funcția de primar al municipiului Pitești. (..) Nu o să mă auziți pe mine să spun <niciodată cu PSD sau niciodată cu PNL. Eu cred că așa cum n-am intervenit de la București în ceea ce privește cine să fie candidații, pentru că ei știu mai bine, cred că și după 27 vor ști mai bine cu cine să se alieze și pentru ce proiecte. (..) Cred că PRO România e o alternativă și pentru PSD și pentru PNL, și la nivel național și la nivel local”.

Victor Ponta se gândește la alianțe politice, dar nu și la fuziune. „PRO România are ca scop în 2024 să fim cel mai puternic partid, iar pentru asta, acum, în 2020, e important să ne alegem candidați buni și să începem să ne batem deja pentru 2024. Cred că PRO România după alegerile parlamentare trebuie să rămână și să crească în opoziție, așa cum cred că PSD va fi la guvernare cu PNL după alegeri. Pentru 2024 îmi doresc o coaliție mare, de centru, de centru-stânga, dar să mai trăim până în 2024. N-am făcut PRO România ca să fuzionăm cu cineva, nu o să fuzionăm, alianțe putem face, dar nu va fi cazul să fuzionăm”.

Ponta a mai spus că oricine va fi primar la Pitești va trebui să apeleze la fonduri europene și la proiecte private pentru a trece mai ușor peste o viitoare criză. „Cred că Piteștiul are un potențial pe care nu și-l folosește în această perioadă. Cred că vor fi 4 ani foarte grei pentru administrația locală, pentru că nu vor fi bani. Acum, încă domnul Orban mai dă cu banii. De la anul, că va fi dl Orban sau alt prim-ministru, va fi ca în 2010, bani nu vor fi, ba chiar o să vină fondul monetar internațional și atunci ai nevoie, pentru 2021-2024, de niște primari care să știe să aducă fonduri europene și să atragă investiții private. Povestea clasică cu <te duci la Guvern și îți dă Guvernul> nu va mai exista în următorii 4 ani, pentru că nu va mai avea de unde să îți dea Guvernul”.

Referitor la acest aspect, Liviu Stancu- candidatul PRO România pentru funcția de primar al Piteștiului- a punctat: „Vrem sau nu să recunoaștem, este prima mare problemă a Piteștiului, în următorii 4 ani nu va avea bani. Dacă din puținul buget pe care îl are acum, mai curg bani în tot felul de găuri, este evident că se va diminua și mai mult”.

Pro România – filiala Argeș are candidați în 90 de localități, iar pentru funcția de primar, în 45 de comune din județ. „Nu există alianțe, este exclus, nu am avut niciun fel de discuții referitoare la niciun fel de alianțe preelectorale”, a ținut să precizeze Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

Dumitru Grecu, candidatul PRO România pentru președinția CJ Argeș, a subliniat că rezultatele alegerilor din 27 septembrie vor determina dacă și care vor fi alianțele, iar acestea ar putea fi făcute doar pe proiecte concrete, nu pe afinități. „Nu sunt politician de profesie, am intrat în politică acum 1 lună pentru că am găsit în Pro România niște oameni speciali. În ceea ce privește dezbaterile la care am participat, vreau să vă spun că nu mă regăsesc în niciunul sau alături de niciunul dintre contracandidații mei și nici nu mi-am propus vreo alianță ulterioară. Toate negocierile le vom face în funcție de procentele pe care le vom obține la aceste alegeri”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii