Web Analytics

Victor Jigman: „Dacă ajunge în Liga I, vorbesc cu nişte investitori interesaţi de FC Argeş”

de | 16.07.2020 13:20 | Sport

# Despre promovarea FC Argeş cu foştii preşedinţi Victor Jigman şi Dan Silvăşanu!

Despre șansele de promovare ale FC Argeș în Liga I, despre cum arată cele două echipe argeșene angrenate în play-off-ul Ligii secunde, dar și despre un viitor mai frumos al echipei din Trivale am stat de vorbă cu foștii președinți ai clubului alb-violet Victor Jigman și Dan Silvășanu. Mai mult decât atât, fostul președinte al FC Argeș, Victor Jigman, ne-a spus că, dacă FC Argeș va promova, va lua legătura cu un grup de investitori care sunt interesați să ajute financiar echipa fanion a județului.

„O văd pe FC Argeș printre favorite. (…) Nu sunt adversare cu mult mai bune”

Victor Jigman, fost președinte FC Argeș: „Sunt puțin departe de fenomen, adică nu prea am mai urmărit fotbalul din diverse motive, unele profesionale, altele de altă natură. Sigur însă că mi-ar face mare plăcere să revăd echipa, clubul piteștean, din nou în Divizia A. De ce? Pentru că orașul Pitești, zona aceasta, ar avea nevoie de o echipă în Divizia A. Poate că și investițiile, partea juvenilă, au importanța lor. Dacă se va întâmpla ca echipa, prin eforturile ei, să promoveze, să știți că este un subiect la care mă gândesc, în sensul că eu am mai avut niște investitori interesați de zona asta. Ei au zis să vedem dacă echipa ajunge din nou în Divizia A și poate i-ar interesa să se asocieze, să se apropie de acest club. Dar asta cu condiția să promoveze pe prima scenă fotbalistică a țării. Mi-ar conveni, mi-ar plăcea, dar nu pot să mă pronunț, pentru că în ultimele șase luni nu am văzut niciun meci de fotbal al echipei. Nu știu ce se desfășoară, cum se desfășoară lucrurile la club. Îmi propusesem să văd un meci și chiar am vorbit cu un prieten să vedem un meci de-al lui FC Argeș. Mă gândeam să vedem meciul cu Rapid, dar, sincer vă spun, nu mă întrebați când va fi meciul… Am văzut câteva secvențe din meciul lui CS Mioveni și nu mi se pare că au o echipă de promovare. Cred că FC Argeș ar avea un plus, un avantaj față de Mioveni. Nici Rapidul, pe care l-am văzut în câteva secvențe în meciul de la Ploiești, nu este o echipă care să ridice așa pretenții. Eu o văd pe FC Argeș printre echipele favorite, așa, din spate, de departe și cu optimism, nu din partea asta tehnică și cu ce se întâmplă acolo. Nu sunt adversare cu mult mai bune, ca să nu aibă FC Argeș această șansă de a promova! Plus că sunt multe lucruri legate de meciuri, de pandemie etc. Îmi pare rău că nu pot să spun lucrurile mai apăsat. Este o dorință și un obiectiv de Argeș, de județ. Poate, cine știe, FC Argeș ajunge iar în Liga I și, dacă ajunge, vă spun sincer că o să mă uit din nou la cine ar putea să vină și să ajute din punct de vedere financiar. Ideea asta cu Primăria, cu partea ei, de ce are, de ce nu are, adică asociația asta constituită să nu fie din fonduri publice și să fie privată, nu mi se pare o variantă foarte sănătoasă, deși din punct de vedere legal aparent s-ar părea că este legală. Eu rămân perseverent ideii mele din 2001, când am vrut să fac o societate pe acțiuni la Pitești și nu s-a făcut. Din 2001 iată că am ajuns în 2020 și nu s-au mai întâmplat lucruri absolut de nicio culoare pentru clubul acesta. Și spun că este păcat din punctul acesta de vedere!”.

„FC Argeş are 40% şanse de promovare directă şi 60% pe loc de baraj”

Dan Silvășanu, fost președinte FC Argeș: „În momentul de față, FC Argeș are șanse foarte mari de promovare, cel puțin să ocupe locul trei. Surpriza mare a mea este că au ieșit din joc câteva echipe. Rapidul nu mai poate să ocupe un loc promovabil, Petrolul nici atât… Șansele cele mai mari sunt între UTA Arad, Turris Turnu Măgurele, FC Argeș și pe undeva, pe turnantă, dacă mai intră Rapidul. Mioveniul întotdeauna a vrut să promoveze și nu a reușit. Petrolul cred că nu mai poate… Despre jocul echipei FC Argeș pot să spun că s-a schimbat, a început să aibă mai multă cursivitate în acțiunile de joc, dar, ca la orice echipă pe care am observat-o în ultimul timp, problema atacului este mai delicată. În ceea ce privește arbitrajele din acest paly-off, sincer să fiu parcă se complac și cu evoluțiile astea modeste ale unor echipe. Eu nu consider că arbitrajele sunt pornite împotriva unor echipe, eu le consider că au o slabă pregătire a arbitrilor. Procentual, FC Argeș are 40% șanse de promovare directă și 60% că ocupă loc de baraj”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii