Web Analytics

Vezi localitățile argeșene în care elevii încep școala online de mâine

de | 4.05.2021 18:32 | Actualitate

În urmă cu puțin timp a luat sfârșit ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a adoptat Hotărârea nr 30. Primul articol se referă începerea școlii pe teritoriul județului Argeș, conform ordinelor și hotărârilor de Guvern dar și în baza unor adrese ale ISJ și DSP Argeș de astăzi, 4 mai, 2021, după două scenarii. Potrivit subprefectului Emanuel Soare, sunt 37 de localități în care incidența este, la această dată, peste 1 la mia de locuitori. În acestea clasele a 6-a, a 7-a, a 9-a a 10-a și a 11-a, intră în online până vineri. Vineri va mai fi o altă ședință a CJSU în care se vor stabili scenariile aplicabile de luni, 10 mai. Grădinitele, ciclul primar și anii terminali învață în scenariul verde, indiferent de rata de incidența a localității.
Citește și Coronavirus: 49 de noi infectări în Argeș și 6 decese
 
Localitățile (unde rata de incidență este mai mare de 1/1.000 de locuitori) în care activitățile școlare se vor desfășura în scenariul 2 sunt următoarele: Morărești, Valea Iașului, Cotmeana, Ungheni, Mărăcineni, Lerești, Albeștii de Argeș, Tigveni, Leordeni, Țițești, Curtea de Argeș, Bradu, Suseni, Topoloveni, Pitești, Căteasca, Bălilești, Coșești, Nucșoara, Căldăraru, Corbeni, Sălătrucu, Costești, Câmpulung, Moșoaia, Valea Danului, Boteni, Bascov, Vlădești, Vedea, Berevoești, Mioveni, Priboieni, Mușătești, Oarja, Băbana și Stâlpeni.
Scenariul 2 presupune participarea zilnică, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din invățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea tuturor normelor de protecție.
În restul localităților din județ, participarea elevilor la activitățile școlare se va face conform scenariului 1, care prevede participarea fizică zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea tuturor normelor de protecție.
De asemenea, au fost adoptate măsuri specifice ratei de incidență pentru Valea Iașului, care a depășit pragul de 4/1.000 de locuitori.
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi a fost adoptată exclusiv în baza propunerilor formulate către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, de consiliile de administrație ale unităților de învățământ din județul Argeș, având în vedere rata incidenței cumulate la nivelul fiecărei localități, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.
 
 
 
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii