Web Analytics

Vezi cine este reprezentantul matematicii argeșene în Consiliul director al Societății de Științe Matematice din România!

de | 30.11.2017 15:30 | Actualitate

haiducu
Societatea de Științe Matematice din România (SSMR) este una dintre cele mai vechi organizații profesionale din România și una din cele mai vechi societăți de matematică din Europa.
Scopurile Societății sunt promovarea și răspândirea cunoștințelor matematice, îndrumarea și sprijinirea cercetărilor originale din această ramură de știință, cultivarea în rândurile tineretului a interesului pentru matematică.         
 
Filiala Argeș a SSMR a luat ființă în urmă cu 4 ani prin unificarea Filialelor Pitești, Curtea de Argeș și Câmpulung și s-a impus în scurt timp în rândul filialelor performante ale Societății prin activități specifice (organizarea și sponsorizarea unor competiții matematice la nivel preuniversitar și universitar, organizarea unor conferințe și simpozioane pe problematică didactică și de cercetare în domeniu, contribuție la politica editorială a publicațiilor Societății – Gazeta Matematică și Suplimentul Gazetei Matematice, implicarea în promovarea excelenței în matematică, a culturii matematice, etc.

 
La sfârșitul săptămânii trecute,la București la sediul SSMR , au avut loc alegeri privind componența Consiliului director al SSMR pentru perioada 2017-2022. Conform normei de reprezentare și mandatului primit, din partea filialei locale, au participat la Adunarea Generală a Sociețății prof. univ. dr. Corneliu UDREA (Universitatea din Pitești) și prof. dr. Marian HAIDUCU (Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești). 
 
„În urma votului, după mulți ani, matematica argeșeană are un reprezentant, membru în consiliul director al SSMR, în persoana domnului prof. dr. Marian HAIDUCU de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești. Îi dorim succes în exercitarea mandatului și puterea de a sprijini și promova școala matematică argeșeană la nivel de excelență, la nivel local, national și international”, au precizat organizatorii.
 
Consiliul Director al Filialei Argeș a SSMR este format din nume sonore ale învățământului matematic universitar și preuniversitar din județ: Preşedinte – Prof. univ. dr. Corneliu Udrea, Vicepreşedinţi – Lector univ. dr. Laurenţiu Deaconu, Prof. Adrian Gobej, Prof. Gheorghe Molea, Prof. Ionela Popescu; Membri – Prof. Ion Călinescu, Prof. Daniel Codeci, Lector univ. dr. Neculae Dinuță, Prof. dr. Marian Haiducu, Prof. Mariana Rădulescu și Prof. Sorin Ulmeanu.
 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii