Web Analytics

Vexler: Federaţia Comunităţilor Evreieşti este alături de statul Israel şi de fiecare victimă a acestei acţiuni criminale

de | 11.10.2023 13:28 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România este alături de statul Israel şi de fiecare victimă „a acestor acţiuni criminale” şi este solidară cu toţi cei care în luptă pentru a apăra evreii şi democraţia din întreaga lume, a afirmat miercuri deputatul Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Citește și Ce nereguli s-au găsit la Spitalul de Urgență Pitești. Amendă pentru că sunt pacienți care așteaptă prea mult

„Federaţia comunităţilor evreieşti din România este alături de statul Israel şi de fiecare victimă a acestor acţiuni criminale, dar mai ales suntem solidari cu toţi cei care în luptă în aceste clipe pentru a apăra evreii, dar mai ales democraţia din întreaga lume. Sunt trist, sunt îndurerat şi simt că sufletul meu a fost sfâşiat. De câteva zile, de fiecare dată când telefonul îmi sună, mă gândesc că voi fi anunţat că am pierdut un membru al familiei sau un prieten şi de zile în şir tresar de fiecare dată când cineva din Israel nu îmi răspunde la telefon, lucruri care altă dată păreau normale, păreau întâmplătoare Cu toate acestea, nu sunt îngrijorat pentru statul Israel, răspunsul cel mai bun din partea poporului evreu este istoria. De-a lungul a mii de ani, din nou şi din nou, cineva sau altcineva a încercat să distrugă şi să şteargă din existenţa poporul evreu. Au eşuat de fiecare dată şi au dispărut ei din istorie. Aşa se va întâmpla şi acum. Hamas şi toate celelalte organizaţii teroriste nu vor reuşi să ne înfricoşeze. Suntem aici. Vom continua să fim aici, iar poporul evreu va învinge”, a transmis Vexler în plenul reunit al Parlamentului.

El a adăugat că a venit timpul ca lumea „să se trezească” şi să realizeze ce înseamnă „Hamas şi terorismul palestinian”, menţionând că în acest moment se impune o condamnare reală, în care acţiunile să înlocuiască „cuvintele şi fanteziile”.

„Statul Israel se află astăzi în război, chiar dacă ceea ce se întâmplă acolo nu este o operaţiune militară. Înainte de orice altceva, a venit timpul ca întreaga lume să se trezească şi să realizeze ce înseamnă Hamas şi terorismul palestinian. A venit timpul unei condamnări reale în care acţiunile să înlocuiască cuvintele şi fanteziile. Poate că este interesat de analizat chiar şi într-un alt context raportarea din mass media mai ales internaţională, în care se evită insistent folosirea cuvântului terorişti, atunci când se vorbeşte de Hamas. (…) În acest moment statul Israel luptă pentru fiecare dintre noi şi nu doar pentru apărarea sa. (…) 1.200 de civili morţi şi numărul creşte în continuare, peste 3.000 de răniţi şi numărul creşte în continuare, 150 de ostatici răpiţi şi numărul creşte în continuare. Dar toate aceste cifre în realitate nu înseamnă nimic. Se evită din nou insistent, mi-a fost recomandat şi mie, că nu este potrivit sau nimerit să se menţioneze exact ceea ce s a întâmplat acolo, dar este singurul mod în care putem înţelege cu adevărat. Bebeluşi care au fost ucişi şi lăsaţi pe stradă de aceşti aşa-zis militanţi. 30 au fost găsiţi doar ieri. Familii întregi masacrate nediscriminatoriu: tineri, bătrâni, sănătoşi, bolnavi, cu handicap sau fără handicap, nimic nu a contat. Sute de femei care au fost violate înainte de a fi ucise şi batjocorite în public, copiii de trei ani care au fost scoşi din casele lor în cuşti şi târâţi de maşini în acel teritoriu blestemat, iar aceste lucruri sunt doar partea bună, cu ghilimelele de rigoare, a ceea ce s-a întâmplat. Aceasta este realitatea consemnată. Ar fi o experienţă interesantă să realizăm că aceşti oameni ar fi putut să fie bunicii noştri, părinţii noştri, fraţii sau copiii noştri. Nu uitaţi acest lucru. Sunt tatăl a două fetiţe de trei ani şi nu mai îmi pot scoate din cap imaginea cu acel copil blond care a fost târât într o cuşcă”, a susţinut Vexler. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *