Web Analytics

Veste pentru părinții din Mioveni! 3000 de lei pentru nou-născuți

de | 29.09.2023 22:33 | Actualitate, Home

Părinții bebelușilor născuți în Mioveni vor primi un stimulent de 3000 lei, dacă nașterea a avut loc în Mioveni, sau 2000 lei, dacă a avut loc în alt județ sau în străinătate. Tichetul poate fi folosit timp de un an de la emitere și doar pentru achiziționarea unor produse de îngrijire. Condiția principală este ca măcar unul dintre părinți să aibă reședința în Mioveni.

„Consiliul Local Mioveni a adoptat în unanimitate aplicarea Programului „Bebelușul”, care presupune acordarea unui ajutor financiar, sub forma unui tichet în cuantum de 3000 lei net, fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la maternitatea Spitalului Mioveni sau 2000 lei net fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la alte maternități din țară sau din străinătate.


Condiția esențială este ca cel puțin unul dintre părinți/ tutorii legali ai copilului să aibă domiciliul stabil/reședința în orașul Mioveni cu cel puțin 12 luni anterioare datei cererii.
Tichetul cu valoarea stimulentului se acordă nou născutului cu părinți naturali, nou născutului aflat în plasament, sau nou născutului adoptat, o singură dată și va putea fi utilizat pe o durată de 12 luni calendaristice de la data emiterii, de la unul dintre cei aproape 130 de agenți economici parteneri.


Cererea de solicitare a sprijinului financiar pentru nou născuți, însoțită de documentele justificative, se va depune de către solicitant la sediul Primăriei Orașului Mioveni – Direcția de Asistență Socială, fizic sau online, dar fără a se depăși termenul de 90 de zile de la nașterea copilului.
Părinții/tutorii legali ai copilului beneficiar al Programului „Bebelușul”, au obligația de a face dovada achiziționării de produse destinate creșterii și îngrijirii nou născutului, în mod contrar vor trebui să restituie dublul sumei încasate.

Citește și NextGenerationEU: Comisia plătește cea de a doua tranșă de 2,76 miliarde EUR către România
Tichetele acordat prin Programul „Bebelușul”, vor putea fi utilizate numai pentru achiționarea unor produse specifice nou-născutului, necesare îngrijirii acestuia și mamei, precum:
-alimente și produse/aparatură destinate administrării alimentației copilului (biberoane,
lapte praf, încălzitor lapte praf, suzete, apă plată, căni, pahare, scaun de masă, pompă de sân, accesorii alăptare ș.a.)
-scutece și îmbrăcăminte destinată copilului, ș.a.;
-produse de cosmetică și igienă specifice vârstei copilului (sterilizator, aspirator nazal,
cădiță, șampon, gel de duș, loțiune de corp, ser fiziologic, comprese sterile, detergent rufe ș.a. );
-aparatură destinată monitorizării stării de sănătate a copilului (termometru, cântar, aparat
aerosoli, sistem monitorizare video/audio bebeluși, ș.a.);
-pătuț, lenjerie, cărucior, masă de înfășat, marsupiu, premergător, scaun auto, lampă veghe,
balansoar, ș.a.


Hotărârea intră în vigoare începând cu luna următoare momentului în care Consiliul Local al orașului Mioveni aprobă bugetul local al Unității Administrativ-Teritoriale orașul Mioveni pe anul 2024″, au transmis reprezentanții Primăriei Mioveni .

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *