Web Analytics
scris joi, 15.01.2015

„Veşnicul Ioniţescu şi-a găsit perechea în Gherghe, sunt două catastrofe ale Poliţiei!”

# Izbucnește fostul șef al Serviciului de Arme într-un memoriu către ministrul Gabriel Oprea, în care afirmă negru pe alb: „IPJ Argeș refuză să pună la dispoziția instanței  înscrisurile ticluite în secret și abuziv împotriva mea” # Afacerea Dreifus în variantă argeşeană/Incredibil! Şefii IPJ Argeş l-au executat pe comisarul şef Baciu şi acum refuză să prezinte în instanţă dovezile că acesta ar fi tradat secrete de serviciu şi de stat.

„Veşnicul Ioniţescu şi-a găsit perechea în Gherghe, sunt două catastrofe ale Poliţiei!”

Marginalizat de către actualii șefi ai Inspectoratului Județean de Poliție Argeș, pe care îi acuză de practici de tip mafiot, fostul șef al Serviciului Arme Explozivi Substanțe Toxice, Nicolae Baciu, a demarat un proces în instanță împotriva IGPR și IPJ Argeș, proces aflat pe rolul Tribunalului București. Așteptăm cu interes evoluția unui litigiu care este doar vârful iceberg-ului într-o luptă fără precedent dusă de un ofițer de poliție judiciară împotriva comandanților săi, despre care spune că i-au prejudiciat imaginea. Reamintim că la baza îndepărtării ofițerului de la comanda serviciului a fost o acuzație de scurgere a unor informații clasificate. Pe portalul instanței bucureștene, la secțiunea informații despre proces, se vede că la două termene consecutive, respectiv cel din data de 11.11.2014 și cel de la începutul acestui an, din 6 ianuarie, magistrații au fost nevoiți să amâne cauza. Motivul este explicat în încheierea din ședință din luna noiembrie în care se precizează repunerea pe rol a cauzei, având în vedere necesitatea depunerii înscrisurilor în cadrul cererii de probatoriu formulate de reclamant. Însă și la termenul acordat la începutul anului situația se repetă, magistrații somând din nou IPJ Argeș și IGPR să comunice informațiile cerute de reclamant. Asta după ce, în urma unei petiții în care Nicolae Baciu solicită punerea la dispoziție a documentelor care au stat la baza „linșării” sale, o adresă remisă de IPJ și semnată de șeful Inspectoratului, comisarul șef  Ionel Ispir, precum și de seful Serviciului Resurse Umane, comisarul șef Gheorghe Grigore și datată 5.01.2015, se comunică faptul că înscrisurile ar fi fost depuse la dosarul cu nr. 12092/3/2014, la solicitarea instanței. În realitate, nu e vorba decât de o minciună formulată cu sânge rece de ditamai capii poliției argeșene pentru că la dosarul cauzei nu au ajuns nici un fel de înscrisuri, după cum se vede și din ce s-a afișat în legătură cu mersul acestui dosar pe portalul Tribunalului București (vezi facsimil).

„În mod secret s-a hotărât „comisarul şef Baciu trebuie hărţuit până ce îi plesneşte o arteră şi gata, am scăpat de el”

Dar să vedem ce spune comisarul șef Nicolae Baciu în petiția adresată ministrului Gabriel Oprea, șefului IGPR, Petre Tobă, inspectorului șef al IPJ Argeș Ionel Ispir și în atenția Societății Civile. „Personal apreciez că pentru un ofiţer cu instrucţie şi educaţie militară nu poate exista umilinţă mai mare decât eticheta de trădător şi nici dramă mai mare de a fi adus în situaţia de a nu avea nici o posibilitate de apărare. Am făcut sute de sesizări, apeluri, acțiuni, prin care am solicitat respectarea dreptului de a fi adus în fața unui organ de jurisdicție, unui organ administrativ, unui organ de cercetare e.t.c, pentru a avea posibilitatea de a mă apăra de acuzațiile de trădător. Astfel că am ajuns, în sfârșit, în fața unei instanțe de judecată. Însă, ajuns în fața instanței, trăiesc aceeași dramă a abuzului, a sfidării și umilinței, deoarece efectiv ticluitorii și deținătorii dosarului de tip poliție politică (personaje interesate din MAI și DIPI) care a stat la baza Dispoziției 2073 din 28.01.2014 refuză să pună la dispoziția instanței înscrisurile ticluite în secret și abuziv. Pentru aceste considerente vă solicit să dispuneţi verificări şi să stabiliţi care sunt personajele şi care sunt motivele de fapt şi de drept pentru care nu sunt executate dispoziţiile instanţei, să calificaţi faptele şi să dispuneţi în consecinţă. La termenul din 06.01.2015 instanţa a constatat că nu a fost executată dispoziţia şi a acordat termen la data de 03.02.2015, solicitând din nou să se depună înscrisurile solicitate. Am constatat că acţiunile de tergiversare şi de nesupunere faţă de dispoziţiile instanţei, dublate de o aparentă justificare cu tentă de legalitate nu sunt decât acţiuni specifice, de complicitate infracţională, bazate pe abuz de funcţii, nerespectare a legii şi sfidarea instanţei. Mai mult decât atât, am luat act de deviza personajelor implicate în această caracatiţă infracţională împotriva subsemnatului, prin care în mod secret s-a hotărât: „comisarul şef Baciu trebuie hărţuit până ce îi plesneşte o arteră şi, gata, am scăpat de el”.

„Toţi cei din servicii şi structuri implicaţi în ticluirea de legende şi acţiuni informativ operative de acest gen trebuie opriţi”

În continuarea memoriului adresat ministrului Gabriel Oprea, comisarul șef Nicolae Baciu adaugă: „Această deviză demnă de clanurile mafiote aş dori să o faceţi şi publică în măsura în care nu a dobândit caracter de informaţie clasificată! Continuaţi acţiunile de tortură, de iniţiere şi inventare şi de inovare a noi moduri de materializare a torturii subsemnatului, abuzând de poziţiile şi funcţiile pe care le deţineţi implicând cât mai mulţi complici şi participanţi mizând pe principiul „cu cât suntem implicaţi mai mulţi din sistem, cu atât suntem mai credibili”, pentru că vă ştiu foarte bine, dar aveţi şi minima decenţă de a vă supune dispoziţiilor instanţei. Principiul că dacă suntem implicaţi mai mulţi avem şi dreptate încă nu a fost recunoscut ca principiu de drept, doctrină juridică, până în prezent, dă altă calificare juridică acestei participaţii masive la acţiuni infracţionale, de tip mafiot, de castă”, le mai transmite Nicolae Baciu superiorilor săi. Acesta încheie: „Faţă de cele prezentate solicit şi fac apel la Instituţia Prezidenţială, Instituţia Parlamentului, Instituţia Primului Ministru, instituţiile juridice, instituţiile de apărare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi altor instituţii, autorităţi şi organizaţii cu astfel de atribuţiuni în a ajuta pe subsemnatul şi instanţa de judecată să luăm act de acuzaţiile care au constituit motivele de drept şi de fapt din dosarul de tip poliţie politică, în dosarul nr. 12092/3/2014, la termenul din 03.02.2015. Am experienţa abuzurilor din dosarele de tip poliţie politică şi a modului de operare specific unor personaje din servicii. Sunt în măsură să demonstrez cu înscrisuri că MAI şi IGPR au plătit circa cinci sute de milioane lei vechi şi tot nu au răspuns la solicitările instanţelor. În acest mod personajele cu înclinaţii de tip mafiot din servicii şi structuri au căpătat experienţă, curaj şi ştiu că nu răspund pentru infracţiunile comise şi că au pârghii şi portiţe de scăpare. Toţi cei din servicii şi structuri implicaţi în ticluirea de legende şi acţiuni informativ operative de acest gen trebuie opriţi. Dacă nu aveţi nimic de ascuns amintiţi-vă de poziţiile deţinute şi obligaţiile ce vă revin şi respectaţi dispoziţiile instanţei în sensul de a depune înscrisurile solicitate la termenul din 03.02.2015. Salvaţi statul de drept, Salvaţi România!”.

„Fac un ultim apel la dl Ispir să nu intre în complicitate cu autorii acestor acte infracționale”

Semnatarul petiției ne-a mai declarat: „În opinia mea, domnul comisar șef Petre Ionițescu, domnul comisar șef Gabriel Gherghe și domnul Cristi Stănciulescu de la SIPI Argeș nu au cum să nu fie condamnați. Pentru asta ei tergiversează, trag de timp. Fac un ultim apel la domnul Ispir, șeful IPJ Argeș să nu intre în complicitate cu autorii actelor infracționale. Veșnicul Ionițescu și-a găsit perechea în Gherghe, două catastrofe ale Poliției Române, judecând după modul de interpretare a legii!”
Alina Crângeanu

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...