Web Analytics

Verficări ale organizării pazei în Argeș. S-a lăsat cu sancțiuni

de | 16.12.2022 18:20 | Actualitate, Home

În ziua de 15 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul compartimentelor Sisteme de pază din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești, precum și polițiștii aceluiași compartiment din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici și verificarea legalității funcționării furnizorilor de servicii de securitate private, verificând activitatea mai multor obiective.

Cu ocazia verificărilor, au fost constatate abateri la 3 obiective, fiind aplicate 3 sancțiuni, cu o valoare totală de 10.000 de lei.

La toate unitățile verificate de polițiști, au fost realizate instruiri cu privire la modul de efectuare a serviciului de către agenţii de pază, referitor la respectarea consemnul general și particular, precum și instruiri referitoare la manipularea și depozitarea valorilor monetare de către reprezentanții agenților economici.

Astfel, abaterile constatate de polițiști au fost următoarele:

Citește și Fosta judecătoare Mihaela Popaiacu, prolifică scriitoare după ieșirea la pensie

-polițiștii compartimentului specializat din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au constatat, la două obiective cu suprafața comercială de peste 500 mp, că nu au fost remediate deficiențele constatate cu ocazia controalelor pe aceeași linie efectuate anterior, în privința modului de organizare a dispozitivului de pază. În ambele situații, cele două societăți au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, respectiv de 3.000 de lei, conform HG 301/2012 (normele de aplicare ale Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor), fiind stabilit un nou termen.

-polițiștii compartimentului specializat din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au constatat, cu ocazia verificărilor efectuate la unul dintre obiectivele verificate în cursul zilei de 15 decembrie, lipsa planului de pază avizat, refeitor la măsurile implementarela sediul agentului economic. Ca urmare a deficiențelor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei, conform HG 301/2012 (normele de aplicare ale Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și protecția persoanelor).

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *