Web Analytics

Vasile Muraru: „În Piteşti, să nu ai teatru ar fi o catastrofă”

de | 10.05.2017 11:21 | Cultură

Vasile Muraru

Miercuri, la conferinţa săptămânală de presă a Consiliului Judeţean Argeş, a fost prezent, în calitate de invitat, şi maestrul Vasile Muraru, care va monta pe scena Teatrului „Alexandru Davila” piesa „Spectacol în oraş”.


Cunoscutul şi îndrăgitul actor a pledat pentru menţinerea Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, deşi absoarbe anual de la bugetul judeţean peste două milioane de euro, comparativ cu Luna de Teatru de la Mioveni, când cele opt – zece spectacole care au loc în decursul unei luni calendaristice din an costă doar 2,5 miliarde lei vechi, iar sălile au grad de ocupare între 80-90%.
„Una e să ai un teatru, deşi nu ştiu cât e de frecventat, dar nici n-am întrebat, dar să ştiţi că, mergând prin ţară, în oraşele în care există teatru, altfel reacţionează publicul la spectacole. Adică de vede că aduşi cu şcoala la teatru, au fost crescuţi în spiritul ăsta al artei şi în spiritul de a respecta fenomenul artistic. Să desfiinţezi e foarte uşor, te iei la cifre şi ai tăiat imediat. Să înfiinţezi e mai greu şi să menţii e foarte greu, dar asta nu înseamnă că nu se poate. La un oraş ca Piteştiul să nu ai teatru cum a fost, că a avut o perioadă foarte frumoasă, ar însemna o catastrofă. Piteştiul, eu zic că merită să menţină în continuare acest teatru şi să se implice mai mult”, a spus maestrul Vasile Muraru.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii