Web Analytics
scris sâmbătă, 29.06.2024

Vasile Florescu: „Cel mai bun fotbalist al țării n-a fost Hagi, ci Dobrin”

Prezent marți, 25 iunie, la expoziția deschisă la Muzeul Sportului Argeșean, prilejuită de împlinirea a 45 de ani de când FC Argeș a cucerit cel de-al doilea titlu de campioană a României, Vasile Florescu, fost fotbalist și antrenor la echipa din Trivale, a vorbit din nou despre legendarul Nicolae Dobrin, cel cu care era nu numai coleg, ci și bun prieten.  

Vasile Florescu: „Cel mai bun fotbalist al țării n-a fost Hagi, ci Dobrin”

Citește și: Vasile Florescu, despre un episod cu Nicolae Dobrin: „Gicu mi-a cerut un cuţit. «Păi, ce vrei să faci?» – l-am întrebat. «Să tai gipsul ăsta, dă-l dracu’!»”

Cel mai bun fotbalist al țării, după mine, personal, nu a fost Hagi, ci Dobrin. Va rămâne același Dobrin în mintea noastră, cât vom trăi și, tocmai de aceea, trebuie să contribuim și noi și să aducem fotbalul din județul Argeș la nivelul care trebuie, în țară” – a spus venerabilul Vasile Florescu, în prezența unora dintre componenții echipei FC Argeș, care, la 24 iunie 1979, o învingea pe Dinamo, cu 4-3, în „Ștefan cel Mare”, adjudecându-și titlul, golul decisiv fiind marcat chiar de Nicolae Dobrin.

Din ziarele vremii – la Muzeul Sportului Argeșean

Vorbele lui Vasile Florescu (87 de ani), fost mijlocaș la Dinamo Pitești și, apoi, la FC Argeș, au fost aplaudate de întreaga asistență de la Muzeul Sportului, printre cei prezenți la eveniment fiind Gica Dobrin, soția regretatului Nicolae Dobrin, alături de Vasile Stan, Gheorghe Cristian, Andrei Speriatu, Mihai Zamfir, Viorel Moiceanu, Gheorghe Chivescu, Răzvan Tunaru, Augustin Eduard etc, dar și organizatorii – și îi numesc aici pe Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean și pe Sevastian Tudor, istoric și autor a cinci cărți-document despre FC Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită