Web Analytics
scris luni, 09.09.2024

Vara 2024 a fost cea mai caldă din lume înregistrată vreodată

Vara anului 2024 a fost cea mai caldă înregistrată vreodată pe Pământ, conform Serviciului Copernicus de monitorizare a schimbărilor climatice, informează bbc.com

Vara 2024 a fost cea mai caldă din lume înregistrată vreodată

A fost, de asemenea, cea mai caldă vară înregistrată în Europa, cu o temperatură medie de 1,54°C peste media pe termen lung din perioada 1991-2020, depășind recordul anterior din 2022.

August a fost, de asemenea, a 13-a lună dintr-o perioadă de 14 luni în care temperatura medie globală a depășit cu 1,5°C nivelurile preindustriale.

Citește și: Românii pot investi în noi titluri de stat Tezaur, începând de luni

Deși Regatul Unit a avut cea mai răcoroasă vară din 2015 încoace, o mare parte din Europa a cunoscut o vară mai fierbinte decât media. Până acum, în acest an, temperatura medie globală a fost cu 0,7°C peste media din perioada 1991-2020, acesta fiind cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată. Prin urmare, este din ce în ce mai probabil ca anul 2024  să fie cel mai cald an înregistrat la nivel global, conform Copernicus, serviciul de monitorizare a climei al UE. Doar anul trecut, temperaturile medii globale au atins un record absolut.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...