Web Analytics

Vânătorii din Mareş trag un semnal de alarmă în privinţa înstrăinării unor fonduri de vânătoare

de | 4.10.2018 13:00 | Actualitate

Într-o scrisoare trimisă Jurnalului de Argeș, grupa de vânătoare Mareș trage un semnal de alarmă către Consiliul de Administrație și conducerea AJVPS Argeș pentru ca unele fonduri de vânătoare să rămână în cadrul AJVPS Argeș, ca și până în prezent. De subliniat că unele persoane au făcut mai multe cereri de cesionare a unor fonduri de vânătoare, deși următoarea decizie de a se face sau nu licitație trebuie luată în anul 2021. Pentru a se evita, așadar, licitația, se dorește darea în concesiune a unor fonduri de vânătoare cum ar fi Mareș sau Broșteni către noi asociații și astfel trecerea lor în proprietate privată. Iată în continuare ce susține Grupa de vânătoare Mareș vizavi de acest aspect.

Atac la integritatea AJVPS Argeș

”După ce a funcționat zeci de ani, cu activitate foarte bună în gestionarea fondurilor de vânătoare, AJVPS Argeș se confruntă cu pericolul pierderii unor fonduri de vânătoare, din dorința unor membri, care cred că a sosit vremea să-și treacă în proprietate privată o parte din proprietatea asociației.
La AJVPS Argeș s-au depus mai multe cereri de cesionare a unor fonduri de vânătoare, cum ar fi fondul Mareș sau fondul Broșteni, cereri care încalcă statutul asociației și Legea 407/2006, în care se menționează că gestionarea unui fond de vânătoare se face pe un termen de 16 ani de la ultima licitație.
Fondurile cerute a fi cesionate se află în interiorul acestui termen, iar cesionarea lor fără licitație nu se justifică, deoarece ele nu produc pagube și prejudicii asociației.
Fondul Mareș este bine gestionat de conducerea AJVPS Argeș, cu sprijinul membrilor grupei de vânătoare foarte bine coordonată de organizatorul grupei. Majoritatea membrilor grupei practică acest nobil sport, vânătoarea, de mai multe zeci de ani pe acest fond, pasiune transmisă din tată în fiu, cu o educație de respect față de vânat și mediul înconjurător.
Conducerea AJVPS Argeș, prin salariații săi și cu sprijinul membrilor grupei de vânătoare, a întreprins permanent activități de întreținere și protejare a fondului de vânătoare și a vânatului. Au fost construite mai multe hrănitori și sărării, s-au amenajat mai multe locuri de adăpat, s-a suplimentat hrana în perioadele critice, s-au efectuat activități de combatere a dăunătorilor și de protejare a culturilor agricole ale fermierilor din zonă.
Toate aceste activități, precum și ocrotirea vânatului prin renunțarea vânătorii pe anumite perioade a unor specii de vânat ce au fost în regres, cum ar fi iepurele sau potârnichea, pentru refacerea efectivelor, au făcut din fondul Mareș un fond atractiv, în care efectivele de vânat mare, căprior și mistreț au crescut.
Se încearcă din partea unor persoane care au descoperit această pasiune după decembrie 1989, prin presiuni asupra conducerii AJVPS Argeș, preluarea unor părți din asociație și însușirea în proprietate privată, prin înființarea unor asociații noi și cererea de cesionare a acestora.
Acest demers se vrea a fi un semnal de alarmă tras de membrii grupei de vânătoare asupra pericolului care planează asupra AJVPS Argeș de a slăbi unitatea și forța ei prin înstrăinarea unor fonduri corect gestionate.
Grupa de vânătoare Mareș”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii