Web Analytics

Valeriu Gheorghiţă: Doza de booster crește de cel puțin 25 de ori nivelul anticorpilor!

de | 13.12.2021 09:49 | Actualitate, Politica si Administratie

Doza de booster crește de cel puțin 25 de ori nivelul anticorpilor, declară coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. România nu reduce deocamdată perioada în care se face doza de booster, pentru că trebuie să consolideze răspunsul imun pe termen lung.

CITEȘTE ȘI: Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea: Hărți de hazard și de risc la inundații și Plan de măsuri pentru reducerea riscului la inundații

Întrebat despre doza de booster și noua tulpină Omicrom coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a spus că dacă o persoană a trecut prin boală și a făcut o schema completă de vaccinare are un răspuns imun robust care asigură o protecție extrem de bună și pe o durată mult mai bună de timp.

„Noi am lăsat posibilitatea ca opțional, la cerere, persoanele care au istoric de trecere prin boală și au schema completă de vaccinare să poată face totuși, după 6 luni de la vaccinare, doza de booster”, afirmă medicul Valeriu Gheorghiţă.

CITEȘTE ȘI: Pacienţi lăsaţi pe hol la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean

Potrivit acestuia, în cazul persoanelor care au fost vaccinate cu prima schemă și nu au trecut prin boală este ferm recomandată administrarea dozei de booster, cu atât mai mult pentru persoanele vulnerabile, deoarece pentru Omicron activitatea neutralizantă de anticorpi se reduce de cel puțin 40 de ori.Conform medicului, booster-ul crește de cel puțin 25 de ori nivelul anticorpilor, notează Mediafax.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii