Web Analytics

Valea Iaşului: Propuneri pentru mandatul 2020-2024 (II)

de | 24.09.2020 13:11 | Politica si Administratie

1. Salubritate. Am reuşit cu foarte multe eforturi să acoperim peste 85% din comună cu acest serviciu şi continuăm până la 100%. Trebuie să vă mulţumesc dumneavoastră pentru înţelegerea de a face efortul financiar important care a dus la posibilitatea colectării acestor deşeuri menajere. Facem şi noi tot posibilul ca drumurile spre propietăţiile dvs. să fie practicabile cea mai mare parte a anului pentru a fi cât mai rare cazurile în care nu se ajunge săptămânal. Pentru situaţia în care nu poate ajunge maşina de la salubritate, la maximum două săptămâni venim cu tractorul de la primărie. E adevărat trebuie să mai facem eforturi pentru a realiza o colectare selectivă mai bună, deşi începutul e promiţător. Toate persoanele fizice şi cele juridice sunt obligate prin lege să achite taxa de salubritate stabilită de Consiliul Local. Primul succes este că, aşa cum am promis din 2018, pentru anul 2020 preţul la salubritate este de 6 lei pe lună de persoană, în scădere de la 8 lei în anul 2019. Acest lucru se datorează dvs. şi mulţumesc celor care aţi contribuit la acest lucru prin plata taxei şi colectare selectivă;
2. Iluminatul public este funcţional în cele mai bune condiţii, înlocuirea lămpilor arse făcându-se lunar şi chiar mai des. De 14 ani nu s-au făcut restricţii la iluminat nici vara, nici iarna. Suntem înscriți pentru accesarea de fonduri europene prin Ministerul Mediului, care va duce la înlocuirea a 300 de lămpi montate în anii 2004, 2005, 2006, care consumă 36w, cu 400 de lămpi cu led (deci mai adăugăm unde nu sunt acum), cu un consum de 16w.
3. Transportul în comun la Valea Iaşului nu a suferit perturbări, aşa cum s-a întâmplat în alte locuri şi este de notat că în prezent toate traseele sunt pe drumuri asfaltate: Curtea de Argeș-Valea Iașului-Bărbălătești, Curtea de Argeș-Ungureni-Borovinești, Curtea de Argeș-Mustățești-Cerbureni, Curtea de Argeș-Valea Uleiului. În urma modernizării DC 258, strada Mihai Viteazu, firma de transport în comun, la solicitarea primarului Barbu Nicolae, a hotărât să prelungească traseul până la Radu Eugen cu încă două curse. Acum vor pleca mașini la orele 5,00, 8,20, 11,00.
4. Ajutoare de urgență. În perioada 2020-20204 vom continua să acordăm ajutoare de urgenţă pentru medicamente (în valoare de până la 150 lei sau 75 lei, în funcţie de venituri), pentru intervenţii medicale (până la 5.000 lei prin dispoziția primarului), pentru calamităţi (între 2.000 lei şi 10.000 lei, cu observaţia că nu se dau pentru cei care nu au asigurare obligatorie, pentru situaţii familiale deosebite (până la 1.000 lei prin dispoziţia primarului).
De asemenea, se acordă în continuare premii astfel: familiilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie: 300 lei, persoanelor care împlinesc în cursul anului curent vârsta de 80 de ani sau au peste 80 de ani: 300 lei (cu ocazia Zilei comunei), elevilor de liceu, locuitori ai comunei, care au obţinut la bacalaureat media peste 9,00 – 1.000 lei, la întemeierea unei familii sau la naşterea unui copil – 1.000 lei. Acordăm premii elevilor şi profesorilor pentru rezultate deosebite la diferite concursuri şcolare şi sportive. În situaţia, nedorită, a decesului unui cetăţean al comunei – 800 lei celor care se ocupă de înmormântare.
5. Construirea unei pieţe agroalimentare în satul Mustăţeşti, pe terenul fostei cooperaţii.
6. Construirea pe teritoriul comunei Valea Iaşului a unui aqua parc printr-un parteneriat public-privat sau folosind fonduri europene, valoarea estimată fiind de 15.000.000 euro.
7. Construirea unei zone metropolitane în jurul municipiului Curtea de Argeş prin colaborare cu celelalte UAT-uri.
8. Construirea la cele două drumuri naţionale, în zonele locuite, de trotuare şi rigole betonate cu realizarea de accese la proprietaţi, cum s-a făcut pe drumurile modernizate până în prezent (str. Vlad Ţepeş, sat Mustăţeşti-1,500 km, str. Neagoe Basarab, sat Ungureni-1,000 km, str. Nicolae Bălcescu, sat Valea Iaşului-2,000 km şi str. Alexandru Ioan Cuza, sat Bărbălăteşti-1,000 km).
9. Construirea în izlazul Nuculeț, pe o suprafață de cica 5 ha, a unui parc industrial pentru a atrage investitorii și a crea locuri de muncă, dar și venituri necesare la bugetul local.
10. Achiziţia de terenuri de la cetăţenii care le deţin din diverse zone ale comunei în vederea comasării şi concesionarea către investitorii, inclusiv din comuna Valea Iaşului, care doresc să dezvolte activităţi de agroturism şi ferme agricole.
11. Înfiinţarea unui Târg săptămânal, dotat cu toate utilităţile, care să deservească toată zona Văii Argeşului.

Nicolae Barbu, candidatul PNL la funcţia de primar al comunei Valea Iaşului

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii