Web Analytics

Valea Iaşului: Propuneri pentru mandatul 2020-2024 (I)

de | 17.09.2020 13:06 | Politica si Administratie

Echipa PNL Valea Iașului: Barbu Nicolae, Grigorescu Andrei, Gorunescu Emil, Bărbulescu C-tin Marius, Sandu Valeriu Georgică, Bucur Oliver, Sorescu Gheorghe, Petricu Stelian, Iorga Ion, Vintilă Ducu Nicoleta Eugenia, Oprea Diana Alexandra, Mihăilă Ramona, Duculescu Gheorghe, Mărgineanu Ion.

1. Canalizare menajeră. Am finalizat documentația pentru efectuarea licitației lucrărilor de canalizare pe cele două proiecte care însumate înseamnă 16,000 km de rețea, având în vedere că avem finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației cu o parte din suma necesară (7.000.000,00 lei din totalul de 13.000.000,00 lei). Rețelele vor fi realizate astfel: canalizare satele: Bărbălătești (nu există rețea de canalizare), Borovinești (nu există rețea de canalizare), Ungureni (există rețea pentru 75% din gospodării); canalizare satele: Cerbureni (există rețea pentru 35% din gospodării), Mustățești (există rețea pentru 85% din gospodării), Valea Uleiului (există rețea pentru 85% din gospodării).

2. Complex sportiv în satul Ungureni. Depunerea, în data de 09.07.2020, a solicitării către CNI (Compaia Națională de Investiții) de construire a unui complex sportiv în satul Ungureni.

3. Poduri peste pârâul Valea Iașului (unu) și pârâul Valea Bădilii (patru). Depunerea, în data de 20.07.2020, a solicitării către CNI de construire a cinci poduri în satele Ungureni și Borovinești, după cum urmează: pod peste pârâul Valea Iașului, sat Ungureni, strada Nucet, în punctul ”Stația de epurare“; pod peste pârâul Valea Bădilii, sat Ungureni, strada Matei Basarab, în punctul ”Borovină”; pod peste pârâul Valea Bădilii, sat Ungureni, strada Matei Basarab, în punctul ”Ducu”; pod peste pârâul Valea Bădilii, sat Ungureni, strada Matei Basarab, în punctul ”Bălărie”; pod peste pârâul Valea Bădilii, sat Borovinești, strada Mircea cel Bătrân, în punctul ”Gorgan”.

4. Modernizare drumuri comunale și locale. Asfaltarea a 17,300 km de drumuri, adică vorbim de 48 de străzi din cele 70 existente în comună. Notă: acest proiect a fost depus pentru finanţare în data de 04.02.2020 la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Reparații pe DC 259 Ungureni – Borovinești.

5. Rețea de gaze în satele Valea Iașului, Bărbălătești, Borovinești și partea de sus a satului Cerbureni prin accesarea de fonduri europene pe programul ”Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final”, prin asociere cu comuna Valea Danului, pentru a maximiza reușita. Pentru extinderile necesare în satele Mustățești și Valea Uleiului analizăm toate posibilitățiile, inclusiv cofinanțare din bugetul local. FOARTE IMPORTANT! Deoarece rețele de gaze din satele Valea Iașului, Bărbălătești, Borovinești și partea de sus a satului Cerbureni vor ajunge la limita de propietate fără nicio cheltuială din partea viitorilor abonați, am aprobat în ședința din 31 august 2020 o Hotărâre de Consiliu Local de restituire eșalonat pe o perioadă de 4-5 ani a celor 750 dolari (diminuați cu sumele restituite de Asociația de gaze) în urma cererilor făcute de cetățenii care au dat aceste sume și a situației pe care o vom solicita de la cei care au încasat și restituit aceste sume de bani.

6. Reactualizarea PUG-ului prin introducerea în intravilan a unor zone aflate în acest moment în extravilan, ceea ce va duce la dezvoltarea acestora. Suntem în faza finală.

7. Cadastrarea unor terenuri din extravilan prin folosirea unor fonduri europene, dar aici trebuie să primim sprijin din partea propietarilor pentru identificarea terenurilor şi întocmirea documentaţiei.

8. Execuție stație de pompare în satul Mustățești. Primele măsuri au fost luate începând din 10 septembrie 2020 prin realizarea unei stații de pompare care a fost aprobată prin HCL la limită (doar consilierii locali care acum se găsesc pe lista PNL au votat) care va alimenta, cu presiune corespunzătoare următoarele străzi: Vlad Țepeș, Mihai Eminescu, Câmpului, Salcâmilor, Teilor, Goidan și jumătate din str. Cearșor (de la Ducu Toader în jos). În acest fel, din 1.200 de locuitori (600 – Cerbureni, 250 – Borovinești, 350 – Mustățești) deserviți de bazinele de 80mc (2X 40mc), mai rămân doar 800 de locuitori. Garantăm că nu vor mai fi probleme nici de cantitate, nici de presiune. Bazinele vor furniza apă satului Cerbureni (Cearșor până la Ducu Toader, Mihai Viteazu până la Păun Petre, Bălășesti până la Cireașe Ion) și satului Borovinești.

9. Prețul apei și al canalului va fi redus din 1 ianuarie 2021. Dacă 90% din cei circa 1.100 de abonați din comuna Valea Iașului realizează căminul de apometru (cu dimensiunea de 1m x1m x1m cu capac corespunzător), așa cum este legal (nu la zeci de metri, nu în beci, nu în bucătărie, cum sunt acum unele), am discutat să reducem prețul la nivelul prețului din Curtea de Argeș atât la apă, cât și la canalizare, începând cu 1 ianuarie 2021. Deci, rugăm cetățenii să ne ajute pentru a reduce prețurile.
Nicolae Barbu, candidat PNL la funcţia de primar al comunei Valea Iaşului

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii