Web Analytics

Val de aer polar peste România. Urmează o lună de iarnă adevărată

de | 5.01.2024 08:43 | Actualitate, Home

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. În perioada 8 ianuarie – 5 februarie, temperaturile vor fi scăzute pe întreg teritoriul României, potrivit prognozei pentru următoarele 4 săptămâni, transmise vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Citește și: Video. Incendiu în Argeş, la o hală cu lemne! Şapte autospeciale, mobilizate!


„Într-adevăr, de duminică, masa de aer rece de origine polară va aborda și zona țării noastre. La început, răcirea va fi semnificativă în special pentru zona Moldovei, acolo unde deja de duminică maximele nu vor mai depăși minus -1, -2°C cele mai coborâte în nordul acestei regiuni, în timp ce în sudul, sud-estul țării vor mai fi posibile valori de peste 10°C.
Însă, de luni, 8 ianuarie, răcirea va fi de interes pe întreg teritoriul țării, pentru că la nivelul maximelor vorbim de valori negative, iar la nivelul minimelor minime foarte coborâte de -10 -15° nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, dar și în zonele mai joase din zonele centrale și nordice ale țării, în timp ce în sud și sud-est orbim de temperaturi negative spre -5, -6°C. În același timp, răcirea vine la pachet și cu posibilitatea ca precipitațiile, la început sub formă de ploaie, să se transforme treptat în ninsori mai abundente în zona montană, acolo unde și intensificările de vânt vor fi susținute și vom vorbi de viscol”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *