Web Analytics
scris vineri, 06.09.2024

Va fi asfaltat unul dintre cele mai lungi drumuri județene din Argeș

Va fi asfaltat unul dintre cele mai lungi drumuri județene din Argeș

S-a semnat proiectul pentru modernizarea DJ 659, unul dintre cele mai lungi drumuri județene din Argeș, care traversează șapte localități.

Joi, 9 septembrie 2024, președintele Consiliului Județean Argeş, Ion Mînzînă, și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, Liviu Gabriel Mușat, au semnat contractul pentru acest proiect, cel de-al doilea finanțat în cadrul Programului Regional Sud-Muntenia (PR SM) 2021-2027. Valoare totală a proiectului este de peste 72 milioane de euro.

În cadrul acestui proiect, pe lângă asfaltarea propriu zisă a drumului, vor fi modernizate 3 poduri și vor fi construite 8 poduri, drumuri laterale și podețe de acces la proprietăți; vor fi amenajate trotuare în interiorul localităților, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă, și 54 stații de autobuze.

„Județul Argeș este lider în regiunea Sud-Muntenia, cu 408 proiecte depuse în acest ciclu financiar, însumând aproape 600 milioane de euro. 30% din banii de drumuri au fost accesați de Consiliul Județean Argeș. Argeșul este singurul județ din regiune cu o sumă atât de mare în infrastructura de drumuri”, a transmis CJ Argeș.

Citește și Peste 40 de cadre didactice din Argeș au participat la ateliere de educație economică organizate de BNR

„Este unul dintre cele mai lungi drumuri județene din Argeș.Traversează șapte localități – Bradu, Suseni, Rociu, Negrași, Mozăceni, Slobozia, Ștefan cel Mare și asigură legătura cu DJ703B, DJ503 – drum, de asemenea, modernizat pe fonduri europene, DJ679D, DJ679C, DJ702F și drumurile comunale adiacente. Astfel, astăzi mai împlinim un vis, din multele dorințe pe care le avem pentru dezvoltarea județului Argeș. Aceste lucruri nu am putea să le realizăm fără partenerii noștri excepționali ADR Sud – Muntenia, fără colegii din Consiliul Județean Argeș. Tot ceea ce s-a realizat până acum și tot ceea ce se va realiza și de acum încolo se datorează muncii unei echipe excepționale a Consiliului Județean Argeș. Echipa aceasta reușește performanță după performanță. Vreau să mulțumesc și colegilor parlamentari și consilierilor județeni. Cred într-un viitor mai bun pentru că suntem cu motoarele turate la maxim” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

„În prezent, județul Argeș este lider în regiunea Sud-Muntenia, cu 408 proiecte depuse în acest ciclu financiar, însumând aproape 600 milioane de euro, ceea ce reprezintă peste 27% din valoarea totală a Programului Regional. În ceea ce privește axa de drumuri, din valoarea totală a proiectelor depuse, 743 milioane de lei, adică un procent de 30%, reprezintă cele două proiecte din Argeș pe infrastructură rutieră. Astfel, Argeșul este singurul județ din regiune cu o asemenea sumă mare în infrastructura de drumuri. Îl felicit pe domnul președinte Ion Mînzînă, echipa Consiliului Județean Argeș, precum și pe colegii mei din Agenție, pentru efortul și implicarea lor. Suntem convinși că și în următoarea perioadă vor fi depuse și alte proiecte care să contribuie la dezvoltarea județului Argeș.” – Liviu Gabriel Muşat, directorul general al ADR Sud-Muntenia.

Citește și După multe încercări, Energomontaj i-a convins pe membrii CTATU de proiectul blocului cu 9 etaje din Găvana

La evenimentul desfășurat la sediul Consiliului Județean Argeș au mai participat vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, administratorul public al județului Marius, Cristian Puiu, Gabriela Călin, director Autoritatea de Management PR SM 2021-2027, Andreea-Mirela Tache, directorul Cabinetului Directorului General din cadrul ADR Sud-Muntenia, parlamentari, consilieri județeni şi primarii localităților străbătute de drumul județean modernizat prin proiect.

În luna mai acestui an, la Consiliul Județean Argeș s-a semnat și cel mai mare contract de modernizare a infrastructurii rutiere din Regiunea Sud-Muntenia: DJ 679 Păduroiu (DN 67B)-Lipia-Popești-Lunca Corbului-Pădureți-Ciești-Fâlfani-Cotmeana-Malu-Bârla-Lim. Jud. Olt, în lungime de 48 km.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. DJ703A CERBU -POIANA LACULUI ramine ne terminat,MARES- POIANA LACULUI 2 km, la sf asteapta .

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...