Web Analytics

Uzina Dacia îşi măreşte producţia de la 340.000 de maşini la 400.000

de | 10.05.2018 11:30 | Economie

12 Dacia# Exclusiv. Veşti bune de la Mioveni pentru 2019

Surse autorizate din cadrul Dacia ne-au informat că în cadrul Grupului Renault a fost pus la punct un plan ambițios pentru uzina Dacia de la Mioveni, plan care prevede creșterea semnificativă a capacității de producție a acesteia. Astfel, se intenționează ca, începând din 2019, să fie crescută treptat cadența de producție în așa fel încât în 2020 să se ajungă la un ritm de 75 de mașini pe oră, față de 62 în prezent, sau, altfel spus, la o producție anuală de peste 400.000 de mașini, față de aproximativ 340.000 în prezent.

Implicații: încă o linie de montaj, mai multe locuri de muncă

Pentru susținerea acestei creșteri a capacității de producție se va trece în primă fază la extinderea programului de lucru și în zilele de sâmbătă și duminică. În același timp, însă, va fi instalată o nouă linie de montaj și vor fi făcute angajări consistente. Mărirea producției la Dacia nu va însemna doar mai multe locuri de muncă în uzină, ci și mai mult de lucru pentru actualii furnizori, dar și apariția unor furnizori noi, ceea ce implică dezvoltarea industriei orizontale la nivel local și nu numai.

Perspective: un nou model Dacia, cu totul diferit

Deși mărirea capacității uzinei este axată cu precădere pe producția modelului Duster, astfel încât în 2020 să se poată produce peste 400.000 de unități din acest model, specialiștii de la Dacia și Renault pregătesc și lansarea unei noi mașini, un model cu totul nou față de ceea ce trimite pe piață la ora actuală producătorul auto de la Mioveni. Conform informațiilor noastre, noua mașină va înlocui actualul model Logan, al cărui ciclu de viață urmează să se încheie. Viitorul model, în afara faptului că va fi cu totul diferit de cele fabricate până acum, va avea o serie de dotări și facilități neîntâlnite în prezent pe mașinile Dacia, cum ar fi, se pare, plafonul retractabil din sticlă.

Dacia: „Nimic de comentat pe această temă”

În dorința de a primi și un punct de vedere oficial din partea Dacia referitor la toate aceste informații, am contactat Direcția Comunicare Groupe Renault, al cărei răspuns a venit prompt și sec: „Compania nu are niciun comentariu pe această temă.”
Vânzările Dacia s-au ridicat în 2017 la 655.235 unități, cu 12,2% mai mult față de nivelul atins în 2016. Dacia a fost și în 2017 în ofensivă pe piețele internaționale. În total, în afara României au fost vândute anul trecut 611.973 vehicule, cu 12% mai multe față de anul 2016. Europa a dominat în clasamentul pe regiuni, peste 460.000 de vehicule vândute de Dacia în 2017 fiind înmatriculate în țările Vechiului Continent. Cu aproape 120.000 de unități, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță înregistrată până în prezent, Franța a fost în prima destinație de export. Dacia se situează pe locul 5 în topul mărcilor cele mai vândute în Hexagon, imediat după Volkswagen. Acest rezultat se bazează în principal pe succesul modelelor Duster și Sandero.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii