Web Analytics

Utilizarea TikTok a fost interzisă în SUA pe dispozitivele guvernamentale

de | 25.12.2022 12:11 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Utilizarea TikTok a fost interzisă, în SUA, pe dispozitivele guvernamentale, potrivit legii de finanţare a guvernului adoptată de Congres, transmite CNBC.

Citește și: Cu capra… agresivă prin centrul Piteştiului

Proiectul de lege, care trebuie să fie semnat de preşedintele Joe Biden, solicită, de asemenea, platformelor de comerţ electronic să facă mai multe verificări pentru a împiedica vânzarea online a mărfurilor contrafăcute şi obligă companiile care urmăresc fuziuni mari să plătească mai mult pentru a depune actele la agenţiile federale antitrust.

Citește și: Peste 48.000 de români își serbează de Crăciun ziua de naștere

Interzicerea TikTok pe dispozitivele guvernamentale ar putea fi în beneficiul unor platforme rivale precum Snap şi Facebook şi Instagram, deţinute de Meta, care concurează şi pentru atenţia tinerilor consumatori. Proiectul de lege include o excepţie pentru autorităţile din domeniile aplicării legii, securităţii naţionale şi cercetării.

Citește și: Ce și cât mâncăm în ziua de Crăciun ca să nu ajungem la Urgențe

Parlamentarii de ambele părţi ale culoarului politic, precum şi directorul FBI Christopher Wray, şi-au exprimat teama că structura de proprietate a TikTok ar putea face vulnerabile datele utilizatorilor din SUA, deoarece companiile cu sediul în China ar putea fi obligate prin lege să predea informaţii despre utilizatori. TikTok a spus în mod repetat că datele utilizatorilor din SUA nu sunt păstrate în China.

„Suntem dezamăgiţi de faptul că Congresul a luat măsuri pentru a interzice TikTok pe dispozitivele guvernamentale – un gest politic care nu va face nimic pentru a promova interesele de securitate naţională – în loc să încurajeze Administraţia să încheie revizuirea Tik Tok în privinţa securităţii naţionale”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *