Web Analytics
scris joi, 02.05.2024

Urșii au ajuns și în curtea fostului premier Adrian Năstase din comuna Cornu. „Situația a scăpat de sub control!”

Autoritățile din Prahova au emis un mesaj RO-ALERT, după ce, în comuna Cornu, a fost semnalată prezența unui urs. Fostul premier Adrian Năstase a reacționat pe blogul său și a precizat că situația urșilor a scăpat de sub control.

Urșii au ajuns și în curtea fostului premier Adrian Năstase din comuna Cornu. „Situația a scăpat de sub control!”

Citește și: Petiție online pentru rezolvarea crizei de la Slănic. Zeci de locatari vor face Paștele în alte case după ce o stradă s-a surpat

„Zilele trecute, doi ursi simpatici au intrat în curtea vecinului nostru de la Cornu și au omorât/mâncat 23 de găini. Au revenit și în seara următoare. Au trecut și la noi în curte dar câinii i-au alungat. Tot în Cornu, pe „Malul vadului”, o ursoaică se plimbă liniștită pe stradă iar puii ei intră în curți căutând de mâncare. Aceleași lucruri se întâmplă în toată Prahova – în Breaza, Comarnic, Provița, Ploiești. Ca să nu mai vorbesc de situația din Harghita, Covasna, Mureș și nu numai.

Este evident că, în ultimii 7-8 ani, situația urșilor a scăpat de sub control. Numărul lor tinde să se dubleze iar urșii maturi, neavând un dușman natural, pun stăpânire pe zonele înalte și împing ursoaicele cu pui spre zonele de deal. Urmează perioada fructelor din livezi și, probabil, „vizitele” urșilor în căutare de hrană, vor fi tot mai frecvente. Este posibil să reapară și accidente cu locuitorii din aceste zone.

Citește și: Pitești. A murit soția fostului jurnalist Dan Nedelea! Sincere condoleanțe!

Responsabilitatea va fi a ministrului mediului pentru că Academia, asociațiile ecologiste – gen Agent green – doar își dau cu părerea, decizia pentru extragerile anuale revine ministrului. Sigur că sunt presiuni asupra sa dar responsabilitatea penală va fi tot a lui.

PS: Vecinul meu a sunat la 112 și la jandarmerie după ce a văzut prăpădul din curte. I s-a spus că trebuie să sune atunci când ursii SUNT în curte și doar astfel se poate forma o comisie din vreo 5-6 reprezentanți de instituții care vor delibera… A înțeles că atunci când intră urșii, el să sune la 112 dar să-i tină de vorbă pe urși până sosesc jandarmii”, a scris Năstase pe blogul său.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *