Web Analytics

Urşii atacă, anii trec şi nimic nu se schimbă… Comuna Arefu, ţinta urşilor

de | 23.05.2018 21:59 | Actualitate

5 porciPotrivit spuselor lui Gheorghe Stoican, primarul comunei Arefu, urșii atacă zilnic gospodăriile oamenilor din satele de munte. Numai în ultima lună au fost înregistrate 20 de atacuri. Nu doar atât, în urmă cu o lună, doi oameni au fost răniți de mamiferele care coboară din munți pentru a se hrăni. Părerile sunt împărțite, unii dau vina pe cei care distrug pădurile, habitatele naturale ale urșilor, alții aruncă vina asupra autorităților care ridică neputincioase din umeri. Din toată această poveste, singurele certitudini rămân atacul urșilor și teama localnicilor. De la an la an, problema atacurilor urșilor se impune în mod imperios, însă soluțiile întârzie să apară.
5 GheorgheStoican Arefu„Ce măsuri să iau eu, să arăt ursului ștampila și legitimația de primar? Aceste atacuri se întâmplă zilnic. Urșii sunt peste tot, în tot județul, dar nimeni din această țară nu înțelege. Oamenii nu au valoare, au valoare urșii, din păcate”, a spus primarul comunei Arfeu, Gheorghe Stoican (foto).
Primarul Gheorghe Stoican consideră că urșii trebuie să fie împușcați de către persoanele abilitate prin lege să facă acest lucru, dar, conform spuselor primarului, nu există protocol sau instituție abilitată în acest sens.
„Din păcate, noi facem legi pentru a proteja animalele, nu oamenii. Urșii au mâncat porci, oi, capre, câini, găini. Nu se mai poate așa ceva…”, a adăugat primarul comunei Arefu.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii