Web Analytics

Urşi tăiaţi de tren la Lereşti

de | 6.11.2019 08:24 | Actualitate

Apariţiile urşilor în localităţile din nordul judeţului nu au drept consecinţe doar păgubirea localnicilor, ci şi moartea sălbăticiunilor surprinse de civilizaţie. Aşa s-a întâmplat în ultima lună la Lereşti, comună afectată des de prezenţa animalelor, acolo unde patru urşi au sfârşit călcaţi de tren.
Primul eveniment a fost anunţat de către primarul din Lereşti, Marian Toader (foto), în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural. La aflarea informaţiei conform căreia doi urşi au fost omorâţi pe calea ferată, autorităţile judeţene au luat în râs spusele edilului, afirmând, sub formă de glumă că, din păcate sunt prea puţine trenuri care tranzitează Lereştiul. Sunt, într-adevăr, puţine, dar nu contează, aşa cum s-a dovedit şi ulterior, în alt caz, la finalul săptămânii trecute. „Incidentul s-a produs noaptea, în zona supratraversării peste drumul judeţean, în zona Oancea, zonă locuită”, ne-a declarat primarul Toader. „Au fost patru urşi, o ursoaică şi trei pui, din câte am înţeles, iar doi au fost surprinşi de tren şi omorâţi. Cred că au rămas fixaţi pe calea ferată de farurile locomotivei”, povesteşte edilul lereştean. Animalele devastaseră pomii dintr-o grădină, după care au vrut să treacă în alt loc, peste drumul de fier pe care circulă marfarele către Argeşel, pentru Holcim.
„Am anunţat DSP-ul, ITRSV-ul şi administratorul fondului de vânătoare, pe cei de la Carpathia, s-a întocmit proces-verbal de constatare şi, din câte ştiu, animalele moarte au fost îngropate”, spune Marian Toader.

Material realizat de Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii