Web Analytics

UPIT a înfiinţat „Catedra Renault”

de | 28.09.2017 12:35 | Actualitate

01 upitLuni 25, septembrie,  la sediul Centrului de Cercetare Ingineria Automobilului din strada Doaga nr.11, a avut loc   inaugurarea Catedrei Renault@UPIT.

Scopul creării acestei entități, intitulate „Catedra Renault@UPIT” este conjugarea eforturilor celor două instituții pentru realizarea unui proces educațional realmente adaptat realităților economice/industriale ale momentului. Industria Autovehiculelor a fost, este și va fi un domeniu foarte dinamic, supus unor provocări și schimbări majore, ceea ce impune și sistemului de educație o abordare adaptată la aceste realități or pentru aceasta este nevoie de un contact eficient cu mediul industrial.
Așadar, ținând cont de cele de mai sus, Universitatea din Pitești (UPIT) a propus Grupului Renault România (GRR) crearea Catedrei Renault@UPIT; altfel spus, UPIT a alocat un spațiu pentru reprezentanții GRR, asigurând, astfel, prezența frecventă a acestora în cadrul universității pentru a dezvolta acțiuni comune. Este vorba, printre altele despre ameliorarea conținuturilor disciplinelor de studiu, prin discuții aplicate între specialiștii GRR și profesorii UPIT; stabilirea și implementarea unor noi strategii educaționale (ex. pedagogia prin proiecte/project-based learning); participarea GRR la activitățile de formare ale studenților prin oferirea de cursuri complementare; consultații acordate de către specialiștii GRR studenților UPIT; susținerea excelenței academice prin acordarea bursei de merit Renault; realizarea de co-tutele pentru dezvoltarea proiectelor de diplomă, tezelor de disertație și de doctorat; dezvoltarea bazei materiale a laboratoarelor UPIT prin donații diverse; facilitarea vizitelor tehnice ale studenților și profesorilor în cadrul diferitelor entități ale GRR etc.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii