Web Analytics
scris vineri, 28.06.2024

Update. Alt caz de sclavie în Argeș. Cum erau ținute victimele

Un alt caz de sclavie modernă în Argeș după cel de la Berevoești, din 2016. Reamintim că un bărbat a obligat șapte persoane, dintre care una minoră, să muncească la ferma sa din Argeș, în condiții improprii și fără să fie plătite. Lăsate fără actele de identitate, victimele dormeau într-o rulotă sau într-o cameră insalubră. Joi, 27 iunie, polițiștii au făcut patru percheziții în Argeș și în București și l-au reținut pe bărbat. Acum este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane, în formă continuată. IPJ Argeș transmite că astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea măsurii arestului la domiciliu față de persoana cercetată.

Update. Alt caz de sclavie în Argeș. Cum erau ținute victimele

Citește și Video. Percheziții la o fermă din Argeș. Persoane ținute cu forța

Detalii halucinante din ancheta poliției

„Din materialul probator în cauză a rezultat că, în perioada decembrie 2023 – mai 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale, care a constat în procurarea de forță de muncă în scopul exploatării, persoana cercetată ar fi recrutat prin inducerea în eroare (promisiunea unor plăți pentru activitatea prestată) șapte persoane vătămate, dintre acestea una minoră, pe care le-ar fi adăpostit la ferma sa din județul Argeș, unde prin constrângere fizică și psihică le-ar fi supus la executarea unor munci în mod forțat, aducând victimele în stare de aservire.

Acestea, majoritatea provenind din rândul persoanelor lipsite de adăpost care ar fi frecventat zona „Gării de Nord” București, ar fi fost obligate să muncească în condiții improprii la stână, fără a primi vreo sumă de bani pentru activitatea desfășurată și fără a beneficia de minime condiții de igienă.

De asemenea, pentru a se asigura că victimele nu pot pleca de la fermă, persoana în cauză le-ar fi deposedat de actele de identitate.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost ridicate documente, precum și alte mijloace de probă.

Au fost identificate și spațiile în care au fost adăpostite persoanele vătămate, respectiv o cameră insalubră, bena unei autoutilitare, o rulotă și un coviltir”, a transmis IPJ Argeș.

Persoanele vătămate se află sub protecția Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Alt caz șocant de sclavie din Argeș a fost cel din Berevoești, despre care s-a aflat în 2016, când când sute de jandarmi și mascați au identificat și salvat persoane vulnerabile, minori ori persoane cu dizabilităţi, care erau traficate în mai multe case din comuna Berevoești, aduse acolo de grupuri infracționale și constrânse la munci casnice și cerșetorie pe parcursul mai multor ani. Victimele erau supuse la tratamente barbare, erau bătute, lăsate fără mâncare, legate cu lanţuri şi puse la munci înjositoare. Detalii, aici: Fraţii minori ţinuţi sclavi la Berevoeşti merg la şcoală şi participă la activităţi de dezvoltare

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită