Web Analytics

Universitatea din Piteşti vrea un grad mai mare de încredere de la ARACIS

de | 31.01.2017 17:00 | Actualitate

universitate pitesti

În 2017 evaluarea instituţională bate din nou la uşa Universităţii din Piteşti. La prima conferinţă de presă de la UPIT din acest an, rectorul Dumitru Chirleşan a precizat că una dintre ţintele universităţii este obţinerea unui „grad de încredere ridicat” de la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

Universitatea din Piteşti a primit la ultima verificare calificativul de “grad de încredere ” de la ARACIS.

„În 2017, de departe cea mai mare ţintă strategică a Universităţii din Piteşti este să scăpăm cu bine de evaluarea instituţională. Prin lege, o dată la cinci ani, toate instituţiile de învăţământ de stat sau private trebuie să treacă prin procedura de evaluare instituţională care se încheie cu un <<grad>>. La ultima evaluare, Universitatea din Piteşti a avut <<grad de încredere>> dar nu un <<grad de încredere ridicat>>, acesta fiind ţinta noastră în acest an. Pe de o parte ne informăm cum se derulează procedurile şi ne facem temele în interior. Este un proces complex, sunt urmăriţi toţi indicatorii de funcţionare, de la studenţi, la cercetarea ştiinţifică, inclusiv partea administrativă. Această repriză de mari încercări a Universităţii va avea loc foarte probabil în lunile iunie-iulie sau în septembrie”, a precizat rectorul Chirleşan.

Un alt obiectiv major al Universităţii este înfiinţarea unui Consiliu Universitar de Cooperare cu mediul economic şi social.

„Spre sfârşitul lui februarie vom lansa o iniţiativă prin care vrem să dăm Universitatea <<pe mâna>> mediului socio-economic din Argeş şi împrejurimi. Asta înseamnă că o să fondăm în februarie o asociaţie, un aşa numit Consiliu Universitar de Cooperare cu mediul economic şi social. Discuţiile s-au purtat deja cu marea majoritate a actorilor implicaţi, de la mediul economic, la patronate sau autorităţile publice locale şi regionale, toate primăriile oraşelor din judeţul Argeş au exprimat dorinţa de a participa la acest proces. Dacă reuşim să înfiinţăm asociaţia vom face grupuri de lucru pe teme concrete. Un astfel de exemplu este cu uzina Dacia, în această privinţă vrem ca studenţii noştri să-şi însuşească anumite competenţe, iar atunci când ajung acolo să nu mai fie nevoiţi să fie implicaţi în alte programe de formare profesională. Dorim ca profesorii să lucreze pentru ceea ce are nevoie industria, ci nu pentru ceea ce ştiu ei. Vom modifica planurile de învăţământ, încât după patru ani de studii, angajatorii să regăsească o serie de competenţe, încât studentul să se integreze direct. La fel vom proceda pentru toate domeniile de studiu”, a mai adăugat Chirleşan.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii