Web Analytics

Universitatea din Piteşti este acum Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti – UNSTPB

de | 6.07.2023 12:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Universitatea din Pitești este acum Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – UNSTPB. Legea de înființare este publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 592/ 29.06.2023 și relevă statutul de instituție de învățământ superior, persoană juridică de drept public, parte a sistemului național de învățământ superior. UNSTPB s-a constituit pe baza fuziunii prin comasare a Universității Politehnica din București cu Universitatea din Pitești. Conform legii, în cadrul Politehnicii București funcționează Centrul Universitar Pitești (CUPIT) – fostă Universitatea din Pitești.

Noua universitate preia studenții și doctoranzii înmatriculați la cele două universități care fuzionează. Toți studenții își păstrează drepturile și creditele anterior fuziunii. În aceleași condiții se preiau și preșcolarii, școlarii, elevii de la învățământul preuniversitar din structurile universităților fuzionate. Personalul celor două instituții fuzionate prin comasare se preia prin transfer, în interesul serviciului, de către UNSTPB – Politehnica București.
Angajații își desfășoară activitatea în același loc și își mențin drepturile avute anterior.

Finanțarea noii instituții de învățământ superior de stat se face din fonduri alocate de la bugetul de stat, venituri proprii și din alte surse, potrivit legii. Toate resursele financiare ale universității se constituie ca venituri proprii. Ordonatorul de credite al universității este Rectorul. Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – UNSTPB își începe activitatea didactică din anul universitar 2023-2024.
M.S.

Citește și Rectorul Dumitru Chirleşan despre detaliile fuziunii UPIT cu Politehnica Bucureşti

Citește și Rectorul UPIT: “Vom agrega o instituție academică de o forță cum nu s-a văzut în România”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *