Web Analytics

Unitățile spitalicești din Argeș au solicitat aparatură medicală de aproximativ 8,5 milioane lei

de | 6.05.2020 18:06 | Actualitate

 

Instituția Prefectului Argeș informează că spitalele COVID din județ au primit și vor primi în continuare un ajutor consistent din partea Guvernului României. Serviciile medicale şi medicamentele necesare pentru tratarea cazurilor COVID-19 şi complicaţiile acestora se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României, pe toată perioada stării de urgenţă, şi se suportă din bugetul Fondului naţional unic al asigurărilor sociale de sănătate. Astfel, contravaloarea serviciilor medicale în cazurile COVID-19 este decontată integral de către CAS Argeș.

Sprijinul autorităților locale este necesar în anumite cazuri, până la decontarea serviciilor sau cheltuielilor cu medicamentele, materialele de protecție sau consumabilele folosite pentru cazurile COVID. În județ există probleme între anumite unități spitalicești și furnizori, care acceptă doar plata în scurt, la câteva zile după facturare.

Managementul unităților spitalicești, în colaborare cu DSP Argeș, lucrează pentru găsirea de soluții la astfel de probleme, care pun presiune pe bugetele locale. Se pot căuta alți furnizori, sau se poate solicita sprijin financiar din partea autorităților locale. Acestea din urmă își vor recupera însă banii, fiind vorba doar de un ajutor pe termen limitat.

Menționăm că spitalele au rămas în continuare, în perioada stării de urgență, subordonate aceluiași ordonator de credite pe care l-au avut și anterior (respectiv Consiliile Locale și Consiliul Județean).

Spitalele din Argeș beneficiază de finanțarea achiziției de aparatură medicală de strictă necesitate, folositoare în tratarea cazurilor de coronavirus, prin Ministerul Sănătății. Astfel, Ministerul oferă 90% pentru cumpărarea aparaturii, 10% urmând să fie contribuția administrației publice locale. În total, unitățile spitalicești din județ au solicitat aparatură de aproximativ 8,5 milioane lei.

Spitalul Județean de Urgență Pitești a solicitat aparatură în valoare de 1,1 milioane lei, Spitalul Orășenesc Mioveni de aproximativ 1,7 milioane lei, Spitalul Municipal Câmpulung de 3,4 milioane lei și Spitalul PNF Valea Iașului de 2,2 milioane lei.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii