Web Analytics

Unitate mobilă ATI cu 12 paturi la Spitalul Județean de Urgență Pitești

de | 28.07.2020 17:49 | Actualitate

În aceste momente grele pentru sănătatea publică argeșeană, când spitalele sunt supraaglomerate de pacienți, când paturile sunt pline, când mutăm pacienții depistați cu COVID-19 în alte județe, în Argeș va ajunge un laborator mobil ATI (ultimul din cele patru din țară), dotat cu 12 paturi și cu echipamente necesare unei astfel de secţii.
„Principală noastră grijă este să asigurăm un bun management al instituțiilor implicate în combaterea COVID-19, să adoptăm măsuri care au rol protejarea populației și să ne implicăm în dezvoltarea sistemului medical județean. Toate aceste direcții sunt priorități pentru care depunem toate eforturile să le îndeplinim și iată că am reușit să aducem în Argeș o unitate mobilă ATI pentru terapie intensivă. Este vorba despre un tir ATI, dotat cu 12 paturi care va fi deservit de medicii specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, pentru pacienții depistați pozitiv cu COVID-19. Un rol important în aducerea în Argeș a acestui laborator mobil l-a avut președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, care alături de prefectul Emanuel Soare a depus toate eforturile pentru amplasarea în Argeș a unității pentru terapie intensivă.“, se arată într-un comunicat al PNL Argeș.
“Prioritatea noastră este sănătatea cetățenilor și tratăm cu toată responsabilitatea funcționarea corectă a sistemului medical argeșean. Tocmai din acest motiv am făcut toate demersurile pentru a-i ajuta pe medicii de la Spitalul Județean de Urgență în lupta cu COVID-19 și iată că am reușit să aducem un laborator ATI mobil la SJU. Laboratorul va ajunge, astăzi, la spitalul județean. Îi mulțumesc pe această cale domnului prefect, Emanuel Soare care s-a implicat total în proiect și a cerut din 20 iulie în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență o unitate mobilă cu paturi pentru terapie intensivă care va fi folosită pentru pacienți COVID-19 pozitivi, dar și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru și secretarului de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat care ne-au sprijinit în acest demers”, a declarat președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.
Unitatea mobilă va fi deservită de către personal dedicat al Spitalului Județean de Urgență Pitești. Este vorba despre un tir ATI, dotat cu 12 paturi având toate echipamentele necesare unei astfel de secţii, respectiv ventilatoare, monitoare şi injectomate.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii