Web Analytics
scris marți, 04.07.2023

Una dintre cele mai răspândite specii de păsări, expusă la Muzeul Județean Argeș

Muzeul Județean Argeș expune în luna iulie, în cadrul microexpoziției „Exponatul lunii”, una dintre cele mai des întâlnite păsări de la noi – graurul, Sturnus vulgaris. Microexpoziția va fi deschisă în perioada 1-31 iulie și va putea fi vizitată de luni până duminică, între 9:00-19:00, la sediul Muzeului Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor.

Una dintre cele mai răspândite specii de păsări, expusă la Muzeul Județean Argeș

Citește și Pitești. La izvorul din Bazar apa este nepotabilă! Amoniu peste măsură!

„Întâlnit în efective foarte mari în România, sosește la sfârșitul lunii februarie și pleacă toamna târziu. Se recunoaște după culoarea neagră, împestrițată cu pete albe, mai intense iarna.

Vara are ciocul galben și culoarea mai vie, toamna are ciocul cenușiu și culoarea este mai mată. Se află tot timpul în mișcare, în căutare de insecte, fructe, semințe etc. Cântecul său este compus din fluierături, combinate cu foarte multe sunete imitate.

Cuibărește în scorburi, crăpături din ziduri, sub țiglele caselor părăsite, în cuiburi artificiale și în alte locuri care îi asigură protecția puilor.

Începând din luna aprilie, femela depune 5-6 oua, care sunt clocite alternativ de cei doi parteneri, circa 14 zile”, a transmis Muzeul Județean Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *