Un teren din buricul târgului face cu ochiul magnaţilor Boian şi Badea

de | 14.04.2011 15:05 | Dezvaluiri

# Sediul Tineretului PDL şi un punct de lucru al Companiei Naţionale a Uraniului zac în mizerie # Primaria nu ia nicio măsură pentru eradicarea focarului de infecţie # Corin Boian şi Gheorghe Badea stau cu ochii aţintiţi asupra zonei, dorindu-şi adjudecarea terenurilor. Două terenuri învecinate, aflate la doi paşi de centrul Piteştiului, şi clădirile amplasate pe acestea, în zona fostei puşcării de pe strada Negru Vodă, zac în mizerie, devenind un paradis al oamenilor fără adăpost. Pe amplasamentele respective se află două construcţii, una pe terenul Primăriei, în care a funcţionat şi ar trebui să funcţioneze organizaţia de tineret a PDL, iar cealaltă, pe terenul Companiei Naţionale a Uraniului, aflată în folosinţa Penitenciarului Colibaşi, în care ar fi trebuit să se organizeze un centru pentru reabilitarea socială şi profesională a celor care au avut pedepse privative de libertate. La ora actuală, ambele imobile sunt nefolosite iar situaţia lor juridică nu este una care ar putea împiedica municipalitatea să ia măsuri pentru salubrizarea zonei. Cu toate acestea, toată lumea se face că plouă, invocând faptul că şi un imobil şi celălalt are câte un stăpân şi că acesta este cel care trebuie să se ocupe de administrarea perimetrului respectiv.

Boian şi Badea ar vrea să controleze zona

Aşa cum era de aşteptat, oameni de afaceri interesaţi de investiţii imobiliare au şi pus ochii pe cele două terenuri (care pot deveni uşor unul singur prin repoziţionarea căii de acces), fiecare însumând câteva sute bune de metri pătraţi, ponderea acestora în economia urbană a Piteştiului nefiind deloc una de neglijat. Dintre aceştia, cei mai interesaţi şi cei mai puţin dispuşi să renunţe sunt, potrivit surselor noastre, Corin Boian, patronul de la Kranz Eurocenter şi Gheorghe Badea, managerul de la Grupul Industrial Componente, şi unul şi celălalt fiind interesaţi de valorificarea potenţialului imobiliar al terenurilor, fie prin cumpărarea, fie prin concesionarea acestora.

Tudor Pendiuc: „Acolo nu vom ceda în favoarea nimănui”

Chestionat asupra regimului imobilelor din Negru Vodă, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, ne-a declarat următoarele: „În ce priveşte imobilul din partea dreaptă a căii de acces, acela ne aparţine şi ne aflăm sub contract cu PDL pentru organizaţia lor de tineret. Am constatat şi noi că acolo nu se mai întâmplă nimic şi este o mizerie de nedescris, şi vom încerca să  lămurim situaţia. În partea dreaptă, din câte ştiu eu, era un sediu al Companiei Uraniului, deci nu suntem noi, municipalitatea, proprietari. Nici acolo nu se întâmplă nimic, şi acolo a apărut mizeria. În ceea ce priveşte preluarea imobilelor de către anumiţi oameni de afaceri, eu unul nu voi fi de acord. Acolo nu vom ceda în favoarea nimănui, pentru că putem organiza, de exemplu, serviciul nostru de asistenţă socială. Credeţi că nouă nu ne-ar folosi acele spaţii?”    (Florin Silvestru)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed