Web Analytics

Un SOS de suflet de la măicuţa stareţă Teodora

de | 5.05.2022 13:21 | Actualitate, Dezvăluiri

Un SOS mai puțin obișnuit pentru salvatorii care lucrează în cadrul Eduxanima, organizație de protecție a animalelor din Pitești, a venit de la o mănăstire. Maica stareță, care hrănește zilnic animalele din curtea lăcașului de cult sau pe cele care doar trec, în drumul lor, pe la maici, a apelat la organizația din Pitești, în disperare de cauză. Este vorba despre maica Teodora de la mănăstirea vâlceană „Sfânta Treime”, a cărei situație i-a impresionat pe salvatori.

Lessie a fost sterilizată și puii ei au primit asistență medicală completă

„Aceasta a apelat la noi să o ajutăm cu o cățea și cei cinci pui. Femela era la a treia fătare de când fusese abandonată la mănăstire. Se întâmplă frecvent ca oamenii să abandoneze animale lângă mănăstiri și biserici, considerând că acolo compasiunea și grija sunt mai mari și mai dese. Din nefericire, chiar dacă ar trebui să fie așa, nu sunt multe lăcașurile sfinte care să cuprindă atâta compasiune și responsabilitate pentru toate ființele Domnului. Măicuța hrăneşte zilnic animalele care sunt sau trec prin curtea mănăstirii. Pe cățeaua cu cei 5 pui o urmărea de mult timp.

A dorit să o sterilizăm, însă cățeaua nu se apropia prea mult de oameni. Prinderea lui Lessie nu a fost una ușoară, fapt pentru care a trebuit să ne deplasăm de mai multe ori pentru a reuși capturarea ei, fiind mult prea abilă în a evita orice metodă de capturare. Lassie a fost sterilizată, deparazitată, vaccinată și reprimită la mănăstire cu multă dragoste de către stareța Teodora. Și cei cinci pui ai ei au fost consultați și au primit asistență medicală completă. În serile geroase, maica îi primea în micuța ei chilie și le făcea culcuș lângă sobă. Măicuța este un exemplu pentru comunitatea din jur, România fiind aproape campioană la capitolul abandon de animale. Tristă pentru că nu le poate oferi mai mult, dar cu o dragoste deosebită față de patrupede, măicuța întreținea peste 10 animale.”

Citește și Secretul împotriva Covid al măicuţei Sofia de la Schitul Vedea

Arhiepiscopia Vâlcei nu permite câini la mănăstire. Cine vrea să o adopte pe Boldica, o cățelușă nelipsită de la slujbe?

„Întrucât Arhiepiscopia nu permite prezența câinilor la mănăstire, măicuța a facut eforturi uriașe pentru a găsi familii iubitoare celor cinci pui, dar și altor câini care au copilărit în curtea mănăstirii. Acum mănăstirea mai are doar doi câini roșcaţi și pe Boldica – o cățea foarte iubitoare și docilă. Boldica este nelipsită de la slujbe sau din fața bucătăriei, atunci când măicuțele gătesc, dar și pentru ea se dorește o familie a ei…”, spune Carmen Arsene, președinta Eduxanima.

Citește și Câini de pază şi compensaţii pentru pierderile provocate animalele sălbatice în gospodăriile din nordul Argeşului

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *