Web Analytics

Un şofer de la Serviciul de Ambulanţă Argeş a participat la şase concursuri cu diplomă de bac falsificată

de | 12.01.2017 15:36 | Dezvăluiri

Un şofer de la Serviciul de Ambulanţă Argeş a fost trimis în judecată la sfârşitul anului trecut de către Parchetul Judecătoriei Piteşti pentru că a participat la concursurile instituţiei pentru un post de conducător auto cu o diplomă de bacalaureat falsificată. Ionuţ Minel Leca, ambulanţier la SJA Argeş din 2010, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale şi şase infracţiuni de uz de fals. În prezent, acesta se află în continuare angajat la Serviciul de Ambulanţă Argeş.

A obţinut diploma de bacalaureat falsificată în 1998 de la un fost coleg de muncă, decedat între timp

Ionuţ Leca s-a înscris pentru prima dată la concursul organizat de Serviciul de Ambulanţă Argeş, în 2010, în vederea ocupării unui post de ambulanţier I, pe o perioadă determinată în cadrul Microstaţiei Câmpulung. La dosarul pentru concurs acesta a depus o copie legalizată la notar de pe o diplomă de bacalaureat falsă, care ar fi fost eliberată la actualul Colegiu Tehnic Câmpulung. Comisia care a făcut selecţia dosarelor nu a observat nimic în neregulă, astfel că acesta a fost angajat după ce a promovat probele. Cu aceeaşi diplomă, Ionuţ Leca a participat la şase concursuri la Serviciul de Ambulanţă Argeş în perioada 2010-2014, fără ca cineva să observe ceva în neregulă. În cele din urmă în martie 2014, după ce acesta promovase un nou concurs de şofer pe autosanitară, de data aceasta pe perioadă nedeterminată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a fost sesizat că Ionuţ Leca s-a folosit de o diplomă de bacalaureat falsificată pentru a se angaja ca şofer la Serviciul de Ambulanţă. În urma cercetărilor, procurorii au constatat că diploma este într-adevăr falsă şi l-au trimis în judecată pe ambulanţier. Conform surselor noastre, ambulanţierul ar fi obţinut diploma de bacalaureat falsificată în 1998 de la un fost coleg de muncă, decedat între timp.

Ionuţ Leca, unul dintre persoanele angajate ilegal la Ambulanţă de dr. Gabriel Popa

Numele lui Ionuţ Leca este legat şi de contractele de prestări servicii încheiate de către fostul manager al Serviciului de Ambulanţă Argeş, Gabriel Popa, pe funcții pentru care legea impunea încadrarea numai pe bază de concurs și doar cu contract individual de muncă. Amintim că oamenii care ocupau aceste posturi, printre care şi Ionuţ Leca, au fost preluaţi temporar, după schimbarea conducerii de la Ambulanță, de către un agent economic, care le-a încheiat contracte de muncă valabile pe perioadă determinată. Ulterior, Ionuţ Leca a participat, tot cu diploma falsificată la un concurs pe o perioadă nedeterminată pe care l-a promovat, drept pentru care lucrează şi acum în sistem. Reamintim că o parte din liderii de sindicat de la Ambulanţă atrăgeau atenţia că unii dintre cei angajați de dr. Gabi Popa erau un pericol iminent asupra vieții pacienților.

Şoferul îşi desfăşoară activitatea în continuare la Ambulanţă

Pe acest subiect am stat de vorbă şi cu managerul SJA Argeş, dr. Luminiţa Paul care ne-a precizat: „Nu ştim ce s-a întâmplat. Cunosc situaţia, juristul a fost şi a constatat dosarul. Urmează să vedem ce se va întâmpla. Este angajat ca şofer autosanitară I pe perioadă nedeterminată din 2014. El îşi desfăşoară în continuare activitatea. Nu suntem în abilitate să luăm măsuri, aşteptăm instanţa să decidă. Noi am vrut să ne constituim parte civilă, dar după codul muncii, e muncă deja prestată şi nu poţi să iei angajatului banii, lucru cu care procurorul a fost de acord. Nu a avut accidente notabile pe parcursul perioadei în care a fost angajat”.
Menţionăm că înainte de a lucra la Ambulanţă, Ionuţ Leca şi-a desfăşurat activitatea tot în sistemul medical, respectiv la Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii