Web Analytics

Un sfert din medicii de familie argeșeni au protestat în Piața Milea

de | 2.11.2017 14:16 | Actualitate

protest doctoriPeste 60 de medici de familie din Argeș, au pichetat joi dimineață, Prefectura județului. Protestul, organizat în Piața Vasile Milea din Pitești, a fost unul pașnic, nemulțumirile medicilor vizând finanțarea serviciilor medicale, condițiile de lucru și deteriorarea relației medic – pacient. Doctorii au fost sprijiniți în demersul lor și de pacienți.
Acțiunea medicilor de familie s-a derulat sub sloganul „Sănătatea e bolnavă!”, doctorii purtând banderole albe pe braț și pancarte care îndemnau la eliminarea birocraţiei în domeniu şi la un trai decent. O delegaţie a medicilor de familie argeşeni a purtat discuții și cu prefectul Emilian Dragnea.
“Sănătatea este din ce în ce mai slabă, sănătatea a sărăcit! În primul rând, relaţia dintre medic-pacient-comunitate s-a deteriorat, pacientul a devenit o minge care este plimbată de la un furnizor la altul de servicii medicale”, susține Mariana Boșneag, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Argeş. „Este un succes enorm faptul că ni s-au alăturat şi pacienţi. Pacienţii au înţeles că protestul vizează şi debirocratizarea activităţii noastre, nu doar nivelul veniturilor”, a mai spus aceasta.
Potrivit președintelui Asociaţia Medicilor de Familie Argeş, protestul de joi va fi urmat de un miting al medicilor de familie din toată ţara, care va avea loc la Bucureşt, pe 15 noiembrie.
La ora actuală, în Argeș sunt 350 de medici de familie aflați în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Proteste similare au avut loc, simultan, în mai multe orașe din țară: Bucureşti, Brăila, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Iaşi, Hunedoara, Craiova, Droberta Turnu-Severin, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea şi Miercurea Ciuc.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii