Web Analytics

Un român va conduce juriul secțiunii de filme documentare al festivalului de la Zurich

de | 18.09.2022 09:55 | Actualitate, Cultură, Home

Regizorul Alexander Nanau a fost invitat să facă parte din juriul festivalului de la Zurich, care se va desfășura între 22 septembrie și 2 octombrie, potrivit Variety.com.
Nanau, nominalizat la Oscaruri la categoriile „cel mai bun documentar” și „cel mai bun film internațional” cu documentarul „Colectiv”, va conduce juriul competiției de film documentar de la Zurich. Alexander Nanau este un fost câștigător al festivalului de la Zurich. În 2019, „Colectiv” a primit premiul pentru cel mai bun documentar internațional. A fost al doilea premiu câștigat de Nanau la festivalul elvețian, după cel câștigat în 2014 cu documentarul „Toto și surorile lui”.

Citește și: Omagiu adus Reginei Elisabeta a II-a la Viscri, la casa Regelui Charles  


Lui Alexander Nanau, în juriul pentru documentar, i se alătură producătorul macedonean Atanas Georgiev, care a fost nominalizat la Oscar cu „Honeyland”; producătorul și regizorul elvețian Joëlle Bertossa, care a realizat „I Am Not Your Negro”; Nina Numankadić din Republica Cehă, directorul „Doc Alliance” și producătorul „FREM”; și regizorul indian Sushmit Ghosh, câștigător al premiului Sundance și nominalizat la Oscar cu „Writing With Fire”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole