Web Analytics
scris miercuri, 19.06.2024

Un român, inclus în echipa ideală a primei etape din faza grupelor de la EURO 2024

Dennis Man, inclus de Marca în echipa de start ideală a primei etape de la EURO 2024ș. A fost un start de vis pentru România, care a impresionat prin victoria la scor din meciul cu Ucraina, scor 3-0, și este acum lider în Grupa E. Golurile României au fost înscrise de Stanciu (29′), R. Marin (53′) și Drăguș (57′), dar o contribuție uriașă a avut și Dennis Man (25 ani), care a oferit două pase decisive, la golurile 1 și 3. În urma prestației sale excelente, spaniolii de la Marca l-au recompensat pe fotbalistul lui Parma cu ”titularizarea” în echipa de start ideală a primei etape din faza grupelor.

Un român, inclus în echipa ideală a primei etape din faza grupelor de la EURO 2024

Din primul ”11” mai fac parte jucători precum Jamal Musiala (21 ani), Dani Carvajal (32 ani) sau Alessandro Bastoni (25 ani). Echipa de start ideală a primei etape de la EURO 2024 (4-3-3): Verbruggen (Olanda) – Hernandez (Franța), Hancko (Slovacia), Bastoni (Italia), Carvajal (Spania) – Fabian (Spania), Kante (Franța), Dennis Man (România) – Musiala (Germania), Gakpo (Olanda), Arda Guler (Turcia).

România, prima victorie după 24 de ani la EURO

Victoria cu Ucraina are o importanță deosebită pentru fotbalul românesc, deoarece a fost nevoie de nu mai puțin de 24 de ani pentru ca țara noastră să fie din nou victorioasă la finalul unui meci de la Campionatul European. Concret, victoria cu Ucraina a fost a doua din istoria României la EURO, turneu la care țara noastră a participat la 6 ediții, cu tot cu cea actuală din Germania. Prima victorie și cea care a fost unica vreme de 24 de ani a fost cea cu Anglia, scor 3-2, obținută pe 20 iunie la ediția din 2000, în faza grupelor. Per total, recordul țării noastre în cele 17 meciuri jucate la EURO este de două victorii, cinci remize și zece înfrângeri.

Citește și: David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp în finala de 100 metri liber la Campionatele Europene de natație

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită