Web Analytics
scris marți, 10.01.2023

Un român a fost învestit preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona

Un american de origine română, Ben Toma, a fost învestit luni, 9 ianuarie, preşedinte al Camerei Reprezentanţilor a statului Arizona, cea mai înaltă funcție politică ocupată de un român în SUA. La ceremonie a fost invitat și ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a anunțat ambasada României în Statele Unite.

Un român a fost învestit preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona

Citește și: Raport ținut sub preș. Efectele ascunse ale vaccinurilor anti-Covid 

Ben Toma este de origine română, el plecând din Cluj în Statele Unite, cu familia, în 1987, când avea aproape 8 ani.  În urma alegerilor americane de la mijloc de mandat care au avut loc anul trecut în noiembrie, Ben Toma a devenit românul cu cea mai înaltă funcție politică din SUA, după ce a fost ales de către grupul parlamentar al Partidului Republican ca președinte al Camerei Reprezentanților din Statul Arizona. În legislatura trecută, Ben Toma deținuse funcția de lider al majorității republicane din Camera Reprezentanților Arizona.

Citește și: Modificare pe traseul liniei 17 de transport public Pitești – Oarja

În 2022, Ben Toma a primit premiul „Legislator of the Year” din partea American Legislative Exchange Council, pentru două legi pe care le-a promovat, considerate revoluționare: cea mai mare tăiere de taxe din istoria Statului Arizona și o reformă profundă a sistemului de educație.

Citește și: Urmărit internațional, depistat în Argeș

Ben Toma locuiește în West Valley din 1996. Ben este co-fondator și broker/proprietar al Century 21 Toma Partners, una dintre francizele CENTURY 21 cu cea mai rapidă creștere și care a fost numită în mod constant ca fiind una dintre cele mai bune 25 de agenții imobiliare din Arizona.

Foto: Facebook/Ben Toma

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită