Web Analytics

Un puşti cu origini argeşene e vedetă în modă la Milano. Prezintă pentru Hermes şi Salvatore Ferragamo

de | 6.02.2020 13:34 | Actualitate

Un elev în vârstă de 17 ani, cu puternice origini argeșene, prezintă moda la Milano pentru mari case de modă de pe glob. Mihai Marco Cojocaru se cheamă. Mama sa, Andreea Cojocaru, a terminat Colegiul „Zinca Golescu” și bunica sa, Marion Martin, este unul dintre cei mai cunoscuți oftalmologi din Pitești, care profesează și în prezent la Clinica ”Dr. Irimia”. Marco și-a început cariera în modeling la vârsta de 16 ani, când cei de la agenția Attitude Models l-au recrutat și au investit în el atât resurse, cât și încredere. Marco ne-a vorbit despre reușitele sale în interviul ce urmează.

Proba un costum la mall și a fost remarcat de agentul unei agenții

# Cum ai ajuns să faci modeling?
– Am pornit pe acest drum al modelingului dintr-o pură întâmplare. Eram în mall și îmi căutam un costum pentru bal. În timp ce eram într-un magazin și doar probam un costum, cineva de la agenția ”Attitude Models” mi-a spus că vrea câteva poze de tip polaroid cu mine, deoarece am înălțimea necesară pentru un model, am și un profil ok. Mi-a propus o întâlnire cu directorul agenției, Vali Pungă, să semnăm un contract. Aveam multe emoții. După ce am trimis pozele, agenția a stabilit o întâlnire cu mine și părinții mei și am semnat un contract de început în septembrie 2018, pe cinci luni de zile.
După perioada de acomodare, agenția m-a trimis în Paris, unde am avut și primul fashion week, apoi la Milano, apoi iar la Paris. Am fost plecat aproximativ o lună.
Niciodată nu am crezut că pot găsi în mine persoana aceea care să poată să meargă mai departe. Am descoperit asta după primele mele trei fashion week-uri, când nu luasem nici un show, ci doar participam la castinguri.
# Care a fost primul tău show?
– Sezonul precedent, acum aproximativ o lună. Am avut mai multă încredere în mine la castinguri, m-am documentat și pregătit mai bine. Astfel, am avut debutul la fashion week-ul Dsquared, la Milano. Fiind primul meu show, aveam mari emoții, toată atmosfera de acolo era super. M-a ajutat foarte mult acest start, deoarece am început să am din ce în ce mai multe cereri.

„Am lucrat cu Raf Simons, Loewe și cu Iceberg”

# Cu ce alte case de modă ai mai lucrat?
– Am mai lucrat cu Salvatore Ferragamo, Raf Simons, Loewe, Iceberg și ultima cu care am lucrat, chiar luna trecută, a fost HermHYPERLINK „https://www.instagram.com/hermes/?hl=ro”ès.
# Ce părere au părinții tăi despre faptul că vrei să profesezi în acest domeniu?
– Părinții mă susțin foarte mult, deoarece au încredere în mine și știu că nu sunt o cauză pierdută. Ei au văzut scânteia în mine și că pot răzbate de fiecare dată când am un moment mai greu. Este un drum destul de lung cel pe care am pornit, dar cu pași mici sunt sigur că voi reuși.
# Aveai și alte activități pe care le practicai înainte să participi la defilări și show-uri?
– Da, eram foarte energic, participam și la maratoane. Am făcut fotbal zece ani și șase ani de înot până să mă mut la liceul din București la care studiez în prezent. Înainte studiam la Liceul Internațional de Informatică, dar m-am mutat la finalul clasei a zecea.
Nu vreau să mă axez doar pe modeling, școala e destul de importantă pentru mine. Chiar dacă voi avea ocazia să profesez în acest domeniu, tot am nevoie de niște studii.

„Am avut șase show-uri într-un singur sezon”

# Cum te-ai simțit ca român în capitala modei?
– M-am simțit norocos, având în vedere că dintre atât de multe modele am fost selectat în majoritatea show-urilor. Am avut șase show-uri într-un singur sezon. Nu am fost pregătit pentru ce era acolo. Eram printre alte peste o mie de modele, iar eu eram doar un puști din România, fără prea mare pregătire.
# Cum a fost pentru tine această experiență?
– Experiența a fost una specială, niciodată nu m-am simțit atât de bine. Am avut ocazia să cunosc designerii fiecărui brand în parte. Am aflat și foarte multe lucruri noi despre modeling. Pot spune și că m-am maturizat într-un fel după tot ce am experimentat.
Atmosfera de pe scenă, cât și cea din backstage sunt unice. Am avut emoții. Oamenii care spun că viața de model este ușoară se înșală amarnic. Depunem un efort mare, iar presiunea e mereu prezentă.
Interviu realizat de Simona Ratea

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii