Web Analytics

Un poem cu 7 autori, scris într-o cârciumă din Piteşti

de | 6.05.2021 13:19 | Cultură, Actualitate

A fost o perioadă când marele poet și traducător Adam Puslojic era un prieten al Piteștiului; de câte ori venea la București, mai dădea o fugă și până în capitala județului nostru.

Dar au trecut anii, legăturile s-au răcit. Dar acum vorbim despre anul 2007. Adam își lansa două cărți la Primăria municipiului Piteşti. Alături de scriitori și de un numeros public – primarul şi Î.P.S. Calinic. Cele două volume de versuri ale lui Adam Puslojic au fost „Muritori, ce-i cu voi? Sau Bunavestire de Ipoteşti” şi „Tăcere lustruită. Lui Brâncuşi”. Au vorbit despre cărţi criticul literar Nicolae Oprea şi criticul de artă plastică, specialist în Brâncuşi, Mariana Şenilă-Vasiliu.

În fine, după lansare, cum e obiceiul nu doar la români, s-a mers la masă. La Ureche. Din vorbă în vorbă, Florian Silișteanu scoate de nu se știe unde un carton A3 şi un marker şi propune ca toți de la masă să scrie împreună un poem. Aşa a luat naştere, în noaptea de 21 februarie 2007, poemul „Poeţii la Piteşti”, scris, vers cu vers, de Adam Puslojic, Mircea Bârsilă, Florian Silişteanu, Jean Dumitrașcu, Aurel Sibiceanu, Nicolae Oprea şi Cristian Vasile. E încă inedit…
Ion Dumitrescu

Citește și Povestea fascinantă a jurnalistului şi poetului muscelean care a făcut arest pentru că a citit

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole